Buz gibi havada sımcıcak festival !

Buz gibi havada sımcıcak festival !
Çatalca Belediyesince düzenlenen 5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Çatalca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış töreni ile start aldı.

Başkan Cem Kara’nın göreve geldiği 2009 yılından beri yapılan ve geçtiğimiz yıl ara verilen 23. Nisan Uluslararası Çocuk Festivali yurt içi ve yurt dışı toplamda 26 ekibin katılımı ile başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açılış konuşmasında Dünya Barışına katkı sunmak amacı ile başlattıkları festivalin her geçen yıl daha fazla amacına ulaştığını belirtirken tüm Çatalca halkını da bu festivale davet etti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çatalca’da yapılan festival 22, 23 ve 24 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek, İlçe mahallelerine yayılarak yapılan festival kapsamında bu yıl yurt dışından 8 ülkeden 10 ekip ve Türkiye'den 16 ekip katılıyor.  Dostluk, Barış ve Kardeşlik temalı festivalde yurt dışından gelen misafir çocuklar ise yine her yıl olduğu gibi bu yıl da Çatalca’da gönüllü ailelerin evlerinde misafir ediliyor.


Çatalca Belediyesi 5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne bu yıl yurt dışından; Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Kazakistan, Yakutistan, Saha Türkleri, Bulgaristan, Kırgızistan, Moldova ve Cezayir katıldılar.  Yurtiçinden ise; Sarıyer Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, Sakarya Karasu Halk Eğitim Merkezi, Silivri Belediyesi, Edirne Havsa Belediyesi, Bayrampaşa, Keles Belediyesi/Bursa, Çatalca Belediyesi Ekipleri, Ferhatpaşa, Çakıl, Binkılıç, Gazi, İzzettin, 75. Yıl Cumhuriyet ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulları ekipleri katılıyorlar.


Festival, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15:00’da  Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yakılan festival meşalesi ile start aldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan'ın konuşma yaptığı törende, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterileri ile Çatalca halkına ve çocuklara hoş vakit geçirttiler.


24 Nisan 2015 Cuma gününe kadar devam edecek olan Çatalca Belediyesi 5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali aynı günün akşamı saat 20:00 ve 22:45 saatleri arasında yapılacak kapanış programıyla sona erecek.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.