Çanakkale Zaferini Yerinde Dinlediler

Çanakkale Zaferini Yerinde Dinlediler
Beylikdüzü Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla tarihe bir yolculuk başlattı.
Beylikdüzü Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla tarihe bir yolculuk başlattı. Şehitliği ve birçok tarihi noktayı ziyaret eden Beylikdüzü halkı, mücadele yıllarının izlerine daha yakından tanık oldu.

Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılında unutulmaz zaferin yaşandığı topraklara gezi düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, yüzlerce vatandaşı tarihle buluşturdu. Çanakkale ruhunu derinlerinde hisseden vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Uzman bir rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliği'ni ve anıtları gezen vatandaşlar, daha önce görmedikleri ve tarih yatan toprakların hikayesini yakından dinleme fırsatı elde etti. Ortamın manevi havasının yüksek olduğu mücadele alanları tek tek gezilerek, ziyaretçiler detaylı şekilde bilgilendi. Kilitbahir Kalesi, Tabyalar, Şehitler Abidesi, Conk Bayırı, Onbaşı Seyit heykeli, Yahya Çavuş, Kemalyeri ve 57. Alay Şehitliği'ne kadar ziyaretlerini yapan vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 1915 yılından kalma savaş araç gereçlerinin sergilendiği müze ise büyük ilgi gördü.

30 Nisan'a kadar devam edecek organizasyonda Beylikdüzü Belediyesi toplam 10 bin vatandaşı Çanakkale'ye götürmeyi hedefliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.