Çatalca'da 23 Nisan festivali sürüyor

Çatalca'da 23 Nisan festivali sürüyor
5. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ilk günün akşamında İTO Ortaokulu kapalı spor salonunda yapılan programla devam etti.

 Akşam programına CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye daire müdürleri ve Çatalca halkı katıldı.

 

CEM KARA:  “KADINLARIMIZ KENDİ ÇOCUKLARINA VE DÜNYA ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR”

 

Programda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında: “Amacımız Çatalca’dan yaktığımız barış meşalesinin bütün dünyada egemen olmasıdır. Bütün çocukların barış içinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Bu festivale on binlerce kilometre uzaktan gelen çocukları ve aileleri kutluyorum. Onlar bize inanıyorlar ve güveniyorlar. Her sene çocuklarını bizim analarımıza emanet ediyorlar. Festivale sahip çıkan kendi çocukları ile birlikte dünya çocuklarına sahip çıkan Türk kadınlarının önünde saygı ile eğiliyorum. Sizlerin sayesinde başarıyoruz. Bize her zaman destek verdiniz. Başta annelerimizi, çocuklarımızı ve onları yetiştiren öğretmenleri ve belediye personelini, katkı sunan hemşerilerimi saygı ile selamlıyorum. Nice 23 Nisanlara, nice 29 Ekimlere diyorum. Yolumuz ve yolunuz açık olsun. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” derken, sonrasında da CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil bir konuşma yaptı.

 

BİHLUN TAMAYLIGİL: “KENDİMİ ÇATALCA’NIN BİR PARÇASI OLARAK HİSSEDİYORUM”

 

Bihlun Tamaylıgil: “Saygıdeğer Çatalcalı hemşerilerim. Kendimi Çatalca’nın böyle bir belediye başkanının hizmet verdiği ilçenin parçası olarak hissediyorum. 23 Nisan bu rengarenk, bu güzel çocuklarımıza armağan edilmiş bayram. Onu da armağan eden, ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk. Onun çocuklarına bizzat Türk kadınlarına sonuna kadar aydınlığı yaşatacağız. Coşkuyla heyecanla paylaşmasını hep beraber sağlayacağız. Çok farklı ülkelerden buraya gelip el ele tutuşup sevgiyi yaşayan çocuklarımızda kin yok nefret yok; sadece sevgi var. Gözlerinin içinde hayata güzel günler yaşatma isteği var. Ulu Önderimiz; ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyor. 23 Nisan’ı bundan 95 yıl önce, 1920’de ulusal kurtuluş mücadelesinin hep beraber gerçekleştirildiği mücadelenin bağımsızlık için yapılan mücadelenin ortak çatısı Ankara’da kuruldu. O çatının kurulduğu gün kayıtsız şartsız egemenlik millete verildi. Dünyaya baş kaldırış o mecliste verildi. Bundan sonra da birileri Türkiye Cumhuriyeti’nden rahatsız olsa da inadına Türkiye Cumhuriyeti. birileri Mustafa Kemal Atatürk’ten rahatsız olsa da inadına Atatürk. Bugün bu organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Cem Kara ve tüm ekibine, bu çocuklara geleneksel misafirperverliğimizi yaşatan annelere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Festivalin birinci gün akşamında sırasıyla; Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Bursa Keles, Çatalca Belediyesi, Beylikdüzü, Cezayir, Çatalca Belediyesi bale ekibi, Moldova Pridnistrovya, Çatalca Belediyesi bale ekibi, Çatalca Belediyesi kemençe kursu, Saha Türkleri, Yakutistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Makedonya ekipleri sahne aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.