Çatalca'da “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” başladı.

Çatalca'da “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” başladı.
Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde her sene olduğu gibi bu yıl da yurt içinden ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen dünya çocuklarını ağırlıyor.21-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Fes

Çatalca Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında her yıl düzenlediği “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” başladı.
Açılış programına, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanvekili ve Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Birim Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Okul Müdür ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.
Her dilden barış ve kardeşlik temalarıyla dolu dolu geçecek 8.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin Açılış Kokteyl ’inde çocuklar eğlenceli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Çatalca çocuklarla cıvıl cıvıl oldu
8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Cumhuriyet Meydanına düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocukların rengârenk gülüşleriyle süsledikleri yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanvekili Ufuk Akın’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla son buldu.
Başkan Cem Kara’dan huzur ve barış mesajı
Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı festival açılış konuşmasında sözlerine rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın mesajını ileterek başladı.
Akın konuşmasında, “Sözlerime başlamadan önce, dün geçirdiği operasyon nedeniyle bugün aramızda olamayan Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’nın 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve barış getirmesi dilekleri ile hepinize sevgi ve selamlarını iletiyorum” ifadelerine yer verdi.
Ne mutlu ki çocuk bayramı olan şanslı bir nesiliz
23 Nisan’ın milli egemenliğin ve meclisin kuruluş yıl dönümü olduğunu belirterek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ettiğini ve çocuklara verdiği önemi gösterdiğine konuşmasında yer veren Başkanvekili Akın, “Ne mutlu ki, dünya üzerinde çocuklarına bayram armağan edilmiş bir ülkenin şanslı nesilleriyiz hepimiz. Ulusal egemenliğin ilan edildiği böylesine anlamı derin bir gün, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin umudu, güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.
Bu bayram, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin sahipleri çocuklara verdiği değerin, duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Yarınlarımız, geleceğimiz olan siz çocuklarımız, sevgi dolu yürekleriniz ve gülen yüzlerinizle bugünün anlamına bir kez daha anlam katıyorsunuz” dedi.
Çocuklarımız geleceğimizin umududur
Bu yıl sekizincisi yapılan Uluslararası 23 Nisan Çocuk festivali ile dünyanın tüm renklerinin Çatalca’da topladıklarını ifade eden Başkanvekili Ufuk Akın, “ Çocuklarımızın 23 Nisan'da gönlünce eğleneceği bir festivalleri olsun istedik. Onlar ülkelerinin geleceği, milletlerinin umududur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkelerini en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızdır. Barışa kardeşliğe olan çağrımızı hep birlikte çocuk masumiyetiyle tüm dünyaya Çatalca’dan bir kez daha yapacağız. Çatalca’da ekilen sevgi tohumları barışın, kardeşliğin sağlanması için yeşerecek, büyüyecektir. Savaşlara, acılara dur diyecek meşaleyi buradan hep beraber yakacağız. Çocuklar bizim geleceğimiz, aydınlığımız, her şeyimiz. 23 Nisanlarımızı çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle hep birlikte coşku içerisinde ilelebet kutlayacağız” şeklinde konuştu.
Festival ateşi hep birlikte yakıldı
Konuşmasının sonunda festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın, “ Festivalimizin yapılmasında, her alanda bizlere destek olan başta Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, tüm güvenlik birimlerimize, desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Misafir çocuklarımıza kardeşçe sarılan Çatalcalı çocuklarımıza, evlerinde yabancı çocukları ağırlayan, evlerinin kapılarını açan, ekmeğini bölüşen ama bunlardan öte yüreklerinde yer açarak aile sıcaklığından mahrum bırakmayan gönüllü ailelere, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere, festivalimize katılarak bayram coşkusuna ortak olan Çatalca halkına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını bugünden en içten duygularla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum” şeklinde konuştu.
8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali resmi açılış töreni festival meşalesinin protokol üyeleri ve ekipler tarafından coşkuyla yakılması ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.