Cem Kara’dan okul ziyaretleri

Cem Kara’dan okul ziyaretleri
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla birlikte her sene olduğu gibi bu sene de meslektaşları öğretmenleri yalnız bırakmadı. Başkan Cem Kara, ilçede düzenlenen resmi törenin ardından yola koyularak sırasıyla, Çatalca A

Tüm yurtta olduğu gibi Çatalca’da da okulların açılmasıyla beraber yeni eğitim ve öğretim sezonunda öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin heyecanı yüzlerinden okunurken, bu heyecanlı günde eğitimcilik hayatından gelen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da okulları ziyaret etti. Ziyaretler esnasında okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Cem Kara, yeni eğitim öğretim döneminde tüm meslektaşlarına başarılar diledi. Yetişecek olan öğrencilerin yaşamında öğretmenlerin büyük pay sahibi olduğunu belirten Başkan Cem Kara, “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Türkiye Cumhuriyeti’ne genç nesiller yetiştirmek öğretmenlerin elindedir. Ben öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Öğrencilerimiz ve velilerimiz de her zaman öğretmen arkadaşlarımıza desteğini verecektir” dedi. Her yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde illa ki sorunların baş göstereceğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, ‘Bu zorlukları öğretmenler hep birlikte aşacaktır’ dedi.
Okul ziyaretlerine Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden başlayan Başkan Cem Kara, daha sonrasında yıllarca idarecilik ve öğretmenlik yaptığı İTO Çok Programlı Lisesi’ne geçti. Burada öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Cem Kara yeni atanan öğretmenlere de başarılar diledi. İTO Çok Programlı Lisesi’nin ardından durak Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Öğretmenlerle ve idarecilerle bir araya gelen Başkan Cem Kara burada da meslektaşlarından yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde bilgiler alarak, Çatalca Anadolu Lisesi’ne, oradan da Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na geçti.

Yaralı çocuğa müdahale Kara’dan

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ziyareti esnasında okul bahçesinde futbol oynayan bir çocuğun düşmesinin ve yaralanmasının ardından çocuğa ilk müdahale Başkan Cem Kara tarafından yapılarak, vakit kaybetmeden Başkan Cem Kara’nın makam aracıyla Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Başkan Cem Kara da çocuğun ailesi gelene dek hastanede refakatçi olarak kaldı.

Bu yaşanan gelişmenin ardından Başkan Cem Kara ziyaretlerine Ferhatpaşa İlköğretim Okulu ile devam etti. Ferhatpaşa İlköğretim Okulu’nda da idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkanın durağı Gazi İlköğretim Okulu oldu. Okulun kapısında velilerin sorunlarını dinleyen Başkan Cem Kara, “Sabahçı ve öğlenci diye adlandırılan okul sistemi sağlıklı değildir. Yavrularımız sabah yedide, yedi buçukta derslere giriyor ve öğlenci olarak adlandırılan öğrenciler de hava kararınca okuldan çıkıyorlar, bu son derece yanlış bir uygulamadır. Öğrencilere eğitim tam gün boyunca verilmelidir” dedi. Başkan Cem Kara daha sonra Gazi İlköğretim Okulu idarecileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi ve yeni eğitim öğretim döneminde öğretmelere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.