Cemaat sokağa indi !

Cemaat sokağa indi !
Paralel yapı operasyonunda sahurdaki gözaltıları cemaat üyeleri adliye önünde protesto etti
“Sahur Operasyonu”yla gözaltına alınan polisler savcılıkta ifade verirken, Gülen Cemaati, binlerce kişiyle adliye binasının önünde toplanarak hükümeti protesto etti.

Adliye’nin önünde toplanan sanık polislerin yakınlarıyla, binlerce Gülen Cemaati taraftarı, ilk kez sokakta protesto yaptı. Açılan pankartlarda, “Şükürler olsun hırsız annesi değilim”. “Allah’ın rızasını, İran’ın Reza’sına tercih eden yiğitlere selam olsun”, “Haram lokma yemedim” ifadeleri dikkat çekti.

Gözaltına alınan polislerden sekizinin tutuklanma kararı sonrası avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Sanık vekilleri adına açıklama yapan avukat Sevgi Şeker, 22 Temmuz’da gerçekleştirilen bu operasyonun Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirterek şöyle konuştu:

 “Görevi vatandaşına ırk, din, cinsiyet ev siyasi düşünce ayırmaksızın hizmet etmek olması gereken başbakanın, soruşturmaya uygun hakim ve savcılara denetlenemeyen yetkiler vererek soruşturma yaratmaya çalışması ile karşı karşıyayız. Bir yandan 17 Aralık operasyonu şüphelilerinin ekranlarda yat keyiflerini izlerken, bir yandan vatan evlatlarının sahur bile yapamadan yaka paça gözaltına alınmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kaçma şüphesi olmayan, aramalarda görevlilere sanki misafir ağırlıyor gibi davranan, devlet terbiyesi almış bu arkadaşlara savcılığın verdiği “kelepçe takın” talimatı tam anlamıyla garabettir” dedi.


HUKUKSUZLUK OPERASYONU 


“Bu hukuksuz operasyon ile 17-25 Aralık operasyonlarında ortaya çıkarılmış olan yolsuzluk ve rüşvet kanıtlarının üstü örtülmek istenmekte ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yolsuzluk girdabından kurtulmak amacıyla algılarla oynanmaktadır. Gözaltında bulunan emniyet mensupları yakın tarihimize damga vuran, Türkiye’nin bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan operasyonlarda görev almışlardır. Yapılan operasyonun kimin ekmeğine yağ sürdüğü açıktır. Hal böyleyken sanki “paralel yapı” şeklinde yasa dışı bir örgüt varmış ve müvekkillerimiz de bu örgüt faaliyetleri kapsamında gözaltına alınmış gibi kesin kabuller içeren haberler ve yorumlar yapmak mevcut yasalara göre suçtur”

Operasyonu gerçekleştiren birimin başındaki müdür, müvekkillerimize “teröristler” şeklinde hitap ederek onları psikolojik baskı altına almaya çalışmaktadır. Müvekkillerimizin dışarıdan yemek söylemelerine izin verilmemektedir. Müvekkillerimizin müdahale edilmemiş Türk yargısına ve adaletine inancı tamdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum