Cennet koylar için idam fermanı

Cennet koylar için idam fermanı
Çevre Bakanlığı, adaların bakir koylarını 559 bin lira gelir için ihaleye çıkarma kararı aldı.
 Doğa harikası Bozcaada ve Gökçeada'nın kaderi, 21-22 Kasım tarihlerinde Ankara'da yapılacak 4 ihalede çizilecek. Çevre Bakanlığı, her iki adanın el değmemiş cennet koylarını toplam 559 bin lira bedelle satışa çıkaracak.

Bozcaada'nın Sulubahçe ve Habbele ile Gökçeada'nın Gizli Liman ve Laz Koyu'nda bu ihale ile sosyal tesis amaçlı yapılaşma izni (Büfe, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye) veriliyor ve koylar 3 yıllığına özel şahıslara devrediliyor. Ancak ihaleye tepki büyük…

Sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticiler ihaleyi durdurmak için devreye girdi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Bu ihale Bozcaada için ileride telafisi olmayan birçok tehlikeyi içeriyor. Bütün hukuki ve kanuni haklarımızı da savunarak bu ihalenin mutlaka durdurulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

‘SIRADA DİĞER KOYLAR VAR'

İhale kararını tesadüfen gazete ilanıyla öğrendiklerini söyleyen Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen ise şöyle dedi: “Devamında diğer bakir koyların da ihale edileceği haberini aldık. Buraların işletmeye açılması bölgenin dokusunu bozar. Bağcılığımız, balıkçılığımız, bitki ve hayvan yaşam alanlarımız yok olur.”
Vatandaşlar da sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. “#bozcaadabizim” etiketi altında, “Mirasımızı geleceğe bırakmak için doğasıyla, deniziyle, koylarıyla temiz bir adada yaşamak ve yaşatmak için Bozcaada'mıza sahip çıkıyoruz” mesajı paylaşıldı.

İhaleye tepki gösterenler arasında ünlü komedyen Ata Demirer de vardı. Filmlerini Bozcaada'da çeken Ata Demirer, sosyal medya hesabında “Sesimize ses, gücümüze güç katmanızı istiyoruz. Niye mi istiyoruz? Çünkü Bozcaada hepimizin” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.