CHP Hopa'ya el attı

CHP Hopa'ya el attı
CHP, sel felaketinin yaşandığı Hopa'ya Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında bir heyet gönderdi. Heyet, burada belediyecilik açısından teknik incelemelerde bulunacak.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla sel felaketiyle sarsılan Hopa'ya bir heyet gönderildi. Heyete Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlık yapıyor. CHP heyeti burada belediyecilik açısından teknik incelemelerde bulunacak ve bundan sonra doğal felaketlere karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini ve yaraların nasıl sarılacağını tespit edecek. Heyet, sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki inceleme sonuçlarını bir rapor haline getirecek.
İncelemeler rapor olacak
Bölgede kapsamlı bir çalışma yürüteceklerini belirten Akgün, “Hepimizi derinden üzen sel felaketinin nedenleri, bugünkü durum ve bundan sonra zarar gören bölgelerin nasıl ayağa kaldırılacağı konusunda detaylı bir çalışma yapacağız. Yaptığımız çalışmaları ve gözlemlerimizi bir rapor haline getirerek genel başkanımıza, yöneticilerimize sunacağız. İlgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Yardımlar devam edecek
CHP'li belediyelerin Hopa'ya yardım kampanyası düzenlediğini de hatırlatan Akgün, bölgedeki çalışmaların ve yardımların süreceğinin altını çizerek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'li belediyeler olarak, daha önce Bosna'da, Suruç'ta, Silopi'de yaptığımız gibi bugün Hopa'ya yardım elimizi uzatıyoruz. Bundan sonra sürekli olarak Hopa halkıyla dayanışma içinde olacağız. İstanbul’daki CHP’li belediyeler olarak bölgeye yardım göndermeye başladık. Kuru gıda, temizlik malzemeleri, su gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra sel felaketinin açtığı yaraların sarılması için gerekli araç gereç ve teçhizat gönderiyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.