CHP'li Enis Berberoğlu Tutuklandı

CHP'li Enis Berberoğlu Tutuklandı
"MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında, 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP milletvekili Enis Berberoğlu adliyede tutuklandı.
MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin olarak açılan davada  CHP  İstanbul  Milletvekili  Enis Berberoğlu, "Devletin gizli kalması gereken belgeleri casusluk amacıyla temin etme" iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Berberoğlu, adliyede tutuklandı.

CAN DÜNDAR DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar  CHP  Milletvekili  Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan  Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından Berberoğlu, adliyede tutuklandı.


CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI​

Aynı dava kapsamında yargılanan  Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

CHP MYK, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin  İstanbul  Milletvekili  Enis Berberoğlu'nun tutuklama kararının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

Kadri  Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde  İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Avusturya lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı, ardından da ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.

1981 yılında Dünya gazetesinde çalışmaya başlayarak gazeteciliğe adım atan  Enis Berberoğlu, CNN Türk, Hürriyet ve Radikal gibi kuruluşlarda çalıştı. 29 Aralık 2009'da Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu ve 5 yıl boyunca görevini sürdürdü.

10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ndeki Genel Yayın Yönetmenlik görevinden istifa etti ve 2014'ün Ekim ayında Sözcü Gazetesi'nin yazar kadrosuna katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultayı'nda, aldığı oylar ile Parti Meclisi'ne seçildi ve böylece siyasi hayatı başlamış oldu. 14 Eylül 2014 tarihinde  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.