CHP’DEN GÜNEYDOĞU’YA 10 TIR YARDIM

CHP’DEN GÜNEYDOĞU’YA 10 TIR YARDIM
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP heyetiyle birlikte IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınanların yaralarını sarmak için 10 tır yardım malzemesiyle Güneydoğu sınırındaydı.

IŞİD katliamları nedeniyle yurtlarını terk eden kadın, çocuk ve yaşlıların Urfa’ya gelmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi, bölgeye yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan 10 tırlık yardım malzemesi aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Mehmet Bekaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da bulunduğu bir grup heyetle Urfa’ya ulaştırıldı.

 

IŞIKLAR; “YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Işıklar, bölgede büyük bir karartma uygulandığını ifade ederek şunları söyledi; “Güneydoğu sınırında yaşananların Türkiye gündeminde olmaması, medyada büyük bir karartma olduğunu gösteriyor. Bölgedeki tüm sınır kapıları IŞİD’in elinde. Mürşidpınar kapısı tek kalan kapı. Ülke genelinde ciddi bir tehdit var, güvenliği, huzuru, üniter yapısı tehdit altında. Bölgeye yardım için ilk biz gittik. Yerel belediyeleri temsilen ben oradaydım. CHP olarak bölgede yaşanan dramın son bulacağı güne kadar tüm il ve ilçe örgütleri ile birlikte yardımlarımıza devam edeceğiz.”

 

KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte yolculuk yaptığı otomobile zırhlı polis aracının çarpmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Işıklar; “Yardım tırlarını teslim etmemizin ardından bölgeden ayrılırken, zırhlı araç bilerek ve kasti şekilde üzerimize sürüldü. Aracımız kullanılamaz duruma geldi. Çok şükür yara almadan atlattık. Bölgedeki halk sindirilmiş durumda. Oradaki halkımızın Allah yardımcısı olsun” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.