CHP'nin Şelale Park çabası AKP'ye takıldı...

CHP'nin Şelale Park çabası AKP'ye takıldı...
Başakşehir Belediyesi ile vatandaşları karşı karşıya getiren Şelale Parktaki yıkım çalışmaları dün gerçekleşen Başakşehir Belediyesi Meclis gündemine taşındı. Teklif Karar önerisi sunan CHP grubu, Şelal Parkla ilgili daha önce alınan meclis kararının yeni


CHP Başakşehir Belediyesi Meclis Grubu, Başakşehir Belediyesinin Bahçeşehir 2. Kısım’daki Şelale Park’ta yaptığı düzenleme çalışmalarını, meclis gündemine taşıdı. Meclis toplantısını Şelale Park için yaklaşık 20 gündür eylem yapan bir grup vatandaş ile CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat da izledi.

 

VERİLEN BİLGİLERLE YAPILAN ÇALIŞMA ÖRTÜŞMÜYOR

Belediye Meclisi’ne bir Teklif Karar önerisi sunan CHP Grubu, Şelale Park’la ilgili kararın, 2011 yılının Eylül ayında yapılan ikinci oturumda meclisten geçtiğini hatırlatarak, o günkü meclis oturumunda AKP Grubu tarafından verilen bilgilerle bugün Şelale Park’ta yapılan çalışmaların birbiriyle örtüşmediği vurgulandı.

 

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRILIKLAR VAR

Karara “Kamu Yararı” kaygısıyla olumlu yönde oy verdiklerinin altını çizen CHP’liler, “Ancak söz konusu bölgede son günlerdeki inşaat faaliyetlerinden anlaşılmaktadır ki gurubumuza ifade edilen noktadan farklı bir yerde, biçimde ve boyutta bir yapılanma söz konusudur. Hali hazır sürmekte olan inşaat, mecliste bahsedildiği gibi şelale parkı içindeki atıl alanların değerlendirilmesi değil, parkın olgunlaşmış ve kullanılan alanlarında değişiklik yapmaya yöneliktir. Yapı ve yerleşimi ile kullanımdaki yeşil alan miktarını azaltacak ve planlarda park ve spor alanı olarak belirlenmiş bu alanın asli fonksiyonlarına zarar verecek niteliktedir. Bu inşaat ile park alanının yürürlükteki peyzaj projesine, şehircilik ilkelerine ve mevzuata aykırılıklar ortaya çıkmaktadır.

Tüm bu nedenlerle; söz konusu inşaat faaliyetinin ivedilikle durdurulmak ve yukarıda ifade edilen uygunsuzlukların giderilmesi amacıyla konunun belediye meclisimiz gündemine alınması, ortak olarak görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havalesi isteğimizi saygılarımızla arz ederiz” dediler.

 

AKP’Lİ ŞAHİN MECLİS TUTANAKLARIYLA YANIT VERDİ

CHP’lilerin bu talebi AKP Grubu’ndan olumlu yanıt alamadı. Önerinin okunmasının ardından söz alan AKP Grup Sözcüsü Mehmet Şahin, CHP Grubu’nu “Ciddiyetsizlikle” suçladı.

Şelale Park’la ilgili kararın 2011’in Eylül ayında “Oybirliğiyle” meclisten geçtiğini sık sık dile getiren Mehmet Şahin, CHP’lilerin “Kamu yararı olmadığı” gerekçesiyle yaptığı itirazları anlayamadığını belirtti.



Eylül oturumunda söz alan CHP’li meclis üyelerinin konuşmalarını tutanaklardan okuyan Şahin, yapılan karşılıklı konuşmaların ardından CHP Grubu’nun karara “Evet” oyu verdiğini hatırlattı. Şahin, “Önümde 09.09.2011 tarihli meclis tutanakları var ve bu konu mecliste gündeme alınmış, komisyonlarda değerlendirilmiş ve belediye meclisimizin oylaması sonucu oybirliğiyle kabul edilmiş. Ben o günkü meclis tutanaklarını tüm meclis üyesi arkadaşlarımın takdirine bırakıyorum” dedi.

 

DEVLET YÖNETİMİ CİDDİYET İSTER

Konuşmasının sonraki bölümünde “Ciddiyet” vurgusu yapan Şahin, şunları söyledi:

 “Eylül ayında karar alınmış, devam eden Aralık ayı içerisinde bütün ihale şartları açık ihale şartı ile, bunun altını özellikle çiziyorum; Kamu İhale Kanunu’nun 45. Maddesi’nin Açık İhale Usulü ile ihale edilmiş, katılımcılar katılmış, bunun kira bedeli, nasıl tespit edildiği hepsi net bir şekilde olmuş. Sonra Basın İlan Kurumu’na gönderilmiş, süreç tamamlanmış, iş yapım aşamasına gelmiş şimdi orada siyaseten arkadaşlar dönüp “Efendim biz şimdi yanlış yaptık!”. Sayın başkan böyle bir şey olabilir mi? Kamu ciddiyeti açısından böyle karar alınabilir mi? Burada yapılan her şey gerekçeleriyle birlikte burada tartışılmış, görüşülmüş ve bu konu burada, bu mecliste karara bağlanmış!”

 

HALKA RAĞMEN YÖNETİM OLMAZ

Şahin’in yaptığı bu konuşmanın ardından CHP Grup Sözcüsü Bektaş Ulusan da söz aldı. Yöneticilerin halk için var olduğunu vurgulayan Ulusan, “Halka rağmen yönetim olmaz” dedi. Eylül ayı meclis oturumundaki görüşmeleri hatırlatan Ulusan, “O dönem bize atıl olan bir bölgelenin değerlendirileceği ifade edilmişti, biz de iyi niyetli bir şekilde olumlu yönde görüş bildirmişiz. O gün bize iki temel şey söylenmişti; Birincisi; Burası atıl, İkincisi; Halkın talebi var. Şimdi atıl alan denilen yer tam parkın göbeği, parkın göbeğine inşaat yapılıyor. Dolayısıyla oranın rant amaçlı, gelir getiren bir yapıdan ziyade yeşil alan olarak korunması daha mantıklı ve daha doğrudur” diye konuştu.

 

BU KARAR RANTA DAYALI

Ulusan, Şelale Park’ta yapılan düzenlemenin halk yararı gözetmediğini ve rant dayalı olduğunu belirtti:

“Bu karar tamamen ranta dayalı, birilerinin gelir elde etmesini hedefleyen, oradaki halkın beklentilerini gözetmeyen bir karardır. O gün karar verilmiştir ama bugün halkın yararına olmadığı açıktır. Çünkü halk çalışmalar başladığından beri günlerdir tepkisini ortaya koymaktadır, dolayısıyla halkın bu tepkisine kulak verilmelidir.”

Konuşmasının son bölümünde, bölge halkının görüşlerinin alınmasını isteyen Ulusan, halkın vereceği ortak kararın ardından Şelale Park’ın düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

 

ÖMER KAZANCI DA “HAYIR” DEDİ

Bu arada kararla ilgili CHP’den seçilen ama daha sonra istifa ederek Bağımsız kalan Ömer Kazancı da görüş belirtti. Yaptığı konuşmasında CHP’ye karşı bir tutum takınan Kazancı, alınan kararın açık olduğunu, o dönem yapılan konuşmalarda da Şelale Park’ta yapılacak çalışmaların net bir şekilde ifade edildiğini söyledi.

CHP’nin Teklif Karar önerisi, yapılan konuşmaların ardından AKP Grubu ve Bağımsız Meclis Üyesi Ömer Kazancı’nın “Hayır” oylarıyla reddedildi.

 

AKP’Lİ ŞAHİN İLE VATANDAŞ ARASINDA POLEMİK

Bazı vatandaşlar, AKP Grup Sözcüsü Mehmet Şahin konuşurken zaman zaman sözlü sataşmalarda bulununca Meclis Başkanı tarafından “Sessiz olmaları” yönünde uyarıldı.

Mehmet Şahin ile bir vatandaş arasında toplantı çıkışında da küçük çaplı bir polemik yaşandı. Şahin’in asansör beklerken kendisine laf atan vatandaşı terslediği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.