Cumhuriyet coşkusu başladı

Cumhuriyet coşkusu başladı
Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü Büyükçekmece/de çeşitli etkinlikler ile coşku ve sevinç içerisinde kutlanıyor.

İlçedeki kutlamalar dün Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Saat 13.00'te başlayan törende Atatürk’ün anıtına ilk önce İlçe Kaymakamı Mustafa Hulisi Arat, sonra da İlçe Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya ve Belediye Başkanı Hasan Akgün çelenk koydular. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Büyükçekmece Belediyesi Engelli İzciler Grubunun bayrak gösterisi ile son buldu. 



İlçedeki kutlamalar bu gün de çeşitle etkinlikler ile devam edecek. Sabah Kaymakamlık makamında Kaymakam Arat’ın tebrikleri kabulünden sonra Cumhuriyet Meydanında geniş katılımlı kutlamalar yapılacak.

Ayrıca kutlamalar çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi, CHP ve MHP'nin ilçe örgütleri bayrağa saygı yürüyüşü gerçekleştirecekler. Büyükçekmece Belediyesinin organize ettiği Bayrağını Al Da Gel Cumhuriyet ve Bayrak yürüyüşü saat 14:00'da Mimaroba'da bulunan Atatürk anıtı önünden başlayacak, Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanında son bulacak.




Fotoğraf çektirme yarışı tepki topladı..

Dünkü törene ilçe protokolünün yanı sıra Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Milli Eğitim Müdürü Hasan Soran, siyasi parti ilçe, STK’lar. okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılırken, Büyükçekmeceliler de yoğun ilgi gösterdiler.

Tören de aralarında CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Atatürk’ün anıtına çelenk koydular. Bu arada eline cep telefonunu alan bazı siyasiler alanda fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Bu durum törene katılan vatandaşlardan tepki toplarken yaşanan kargaşa çirkin görüntüler oluşturdu. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.