DAMAT DENİZ CANLILARI MÜZESİNİ GEZDİ

DAMAT DENİZ CANLILARI MÜZESİNİ GEZDİ
Türkiye ve dünyada eşi benzeri bulunmayan Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesini ziyaret eden Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat mumyalanan deniz canlılarına hayran kaldı.


BALIKÇI KENAN ULUSLAR ARASI BİR MARKADIR
Binlerce deniz canlılarının buluştuğu Balıkçı Kenan Türkiye deniz canlıları müzesini ziyaret eden Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat şaşkınlığını gizleyemedi. Balıkçı Kenan'nın Uluslar Arası bir marka olduğunu belirten Damat; 'Büyük emekler sonucu Beylikdüzü'ne böyle bir müze kazandırdığı için Kenan Balcı'ya teşekkür ediyorum' dedi. Binlerce deniz canlısının mumyalandığını gören Damat; 'Genç, yaşlı, büyük, küçük herkes mutlaka bu müzeyi ziyaret etmesi gerekiyor. Hayatımda görmediğim devasa balık türlerini burada gördüm. Kenan Balıcı benim için Uluslar Arası bir markadır. Kendisiyle gurur duyuyorum' şeklinde konuştu.

 

BİNLERCE DENİZ CANLISI BİR ARADA

Balıkçı Kenan Tesislerinin sahibi Kenan Balcı, “Türkiye’de tek olan deniz canlıları müzesinde bin 500’ün üzerinde balık çeşidi var. Benim özellikle anne ve babalara tavsiyem çocuklarını bu müzeye getirip denizde yaşayan canlılarımızı tanıtsınlar. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplı. Çocuklarımızın da bu denizlerde yaşayan canlılarımızı görüp bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Burada aynı zamanda Akademisyenler incelemeler yapıyor ve okullarda bu deniz canlıları müzemiz tez konusu haline geldi” dedi.

 

EŞİ BENZERİ YOK!

Denizde yakalanan canlıların burada mumyalanarak müzede sergilendiğini belirten Kenan Balcı: ‘Balıklarımızı yakaladıktan sonra burada özel olarak tuzlama ve doldurma işlemini yapıyoruz. Her balıkla uzun zaman uğraşmamız gerekiyor. Zahmetli ve zor bir süreçte mumyalamamızı gerçekleştiriyoruz. Böyle güzel bir müze yaptığımız için mutluyum. Vatandaşlarımız bu müzeyi gezdiği zaman bizlere böyle bir tesis kazandırdığımız için teşekkür ediyor. Öğrencilerimiz burada bu balıkları inceleyip ödevlerini yapıyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.