Deniz Gezmiş 70 yaşında!

Deniz Gezmiş 70 yaşında!
Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş'in 70. doğum günü kutlanıyor.
28 Şubat 1947'de doğan Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş'in 70. doğum günü kutlanıyor.

Gezmiş'in doğum gününün uzun süre 27 Şubat olarak bilinmesinin yarattığı alışkanlık sosyal medyada #DenizGezmiş'in bugünden trend konu(TT) olmasını sağladı.
Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada "Sevgili arkadaşlarım; Deniz'in doğum günü 28 Şubat'tır. Bazı arkadaşlarım bugün için mesaj yazmışlar. Bilgilendirmek istedim." demişti. Bora Gezmiş, Deniz Gezmiş'in nüfus kağıdını da paylaşmıştı.

Deniz Gezmiş'in mücadele arkadaşı, Evrensel Yazarı Mustafa Yalçıner de geçtiğimiz yıl yazdığı yazıda bu karışıklığa dair "Bir; eskiden pek ilgilenilmezdi ve birbirimizin doğum değil aramızdan ayrılış günlerini bilirdik, o nedenle ben de yeni öğrendim ki, 28 Şubat Deniz’in doğum günü. Ömrünün herkesten uzun olacağı tartışmasız. Kimler gelip geçecek, nice oylar aldığıyla öğünenler, ne zalimler ve gaddar sömürücüler, Deniz yaşayacak. Neden mi? Sömürülen yığınlara, halka bağlı olduğundan.

Halka tek bir zarar vermediğinden, ama yalnızca onun kurtuluşu için soluk alıp verdiğinden. Bu kadar basit! Çok laf edilip hakkında, çok çarpıtılmaya çalışıldı, ama başarılı olamadıysa da, bundandır. Deniz halkın evladıdır!

Halka bağlılığının ideolojik dayanağı da son sözündedir: “Yaşasın Marksizm-Leninizmin Yüce İdeolojisi”!
Sen çok yaşa Deniz!" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.