“Denizler onurumuzdur”

“Denizler onurumuzdur”
43 yıl önce idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, CHP Esenyurt İlçe Örgütü tarafından anıldı…

CHP Esenyurt İlçe Örgütü, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı Esenyurt Nazım Hikmet Parkı’nda andı. Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile Esenyurtluların katıldığı anma töreninde konuşan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, “Denizler darağacında, Mahir kuşatmalar altında, İbo işkencelerde vazgeçmedi. Bu halk da baskılara boyun eğmeyecek, onları anmaktan, yaşatmaktan vazgeçmeyecek, vazgeçiremeyeceksiniz” dedi.

 

“DEVRİMCİLER VAZGEÇMEDİ, CHP DE VAZGEÇMEYECEK”

 

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Üç Fidan Anma”sını bu yıl da Nazım Hikmet Parkı’nda düzenleyerek Esenyurtlulara seslenen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, kralların değil, devrimcilerin yasını tutmaya devam edeceklerini söyledi. Basın açıklamasında devrimcileri anmanın onların mücadelesini yaşatmak olduğunun da altını çizen CHP’li Gökmen, “Onların adlarını, anılarını, ideallerini hafızalarımızdan silmeye, yarattıkları karanlıkta yok etmeye çalışanlara inat bugün buraya çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla geldik.

Ne kadar baskı yapsanız da adlarını tarihten, belleklerden silmeye çalışsanız da, halk evlatlarını sahiplenmekten vazgeçmeyecek. Çünkü onlar yaşanılası güzel bir dünya özleminden ve halkını sevmekten vazgeçmediler;

Denizler darağacında, Mahir kuşatmalar altında, İbo işkencelerde vazgeçmedi. Bu halk da baskılara boyun eğmeyecek, onları anmaktan, yaşatmaktan vazgeçmeyecek, vazgeçiremeyeceksiniz” diye konuştu.

 

“KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELE”

 

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı; “Denizlerin değerlerini ortadan kaldırmak isteyen, arsızlığın ve çürümüşlüğün sembolü olanlardır.

Onları anmak devrim mücadelesini yükseltmektir.

Onları anmak, asimilasyona ve inkâr politikalarına karşı her kimliğin kendini ifade etmesi gerektiğini savunmaktır.

Onları anmak, suyuna deresine yaşam alanlarına sahip çıkmaktır, ataerkil düzene karşı kadınların verdiği mücadeledir.

Onları anmak, dindar bir nesil, çocuk işçi ve gelinler yetiştirmek isteyen sermayenin yönelimleri doğrultusunda işleyen eğitim sistemi ve zihniyetine karşı durmaktır.

Onları anmak, emperyalizme karşı çıkmaktır, faşizme ve baskılara karşı isyan etmektir.

Biz, CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak, Denizlerin, İbrahimlerin, Mahirlerin yoldaşları olmaktan, onları anmaktan gurur duyuyoruz.

Peki siz halkını sevenleri, halkı için mücadele edenleri içeri tıkmaktan, işkencelerden geçirmekten, sokaklarda faili meçhullerde öldürmekten, hakkını aramak için sokağa çıkan emekçilere saldırmaktan gurur duyuyor musunuz?

Devlet tarafından idam sehpasına gönderilen üç yiğit devrimci, darağacına yürürken dahi devrim mücadelesine olan inançlarını haykırdıklar, ölüme giderken bile düşmanlarına korku saldılar, gelecek kuşaklara umut verip, ışık oldular”

 

VEKİL ADAYLARI 3 FİDAN İÇİN ESENYURT’A ÇIKARMA YAPTI

 

Anma törenine CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları Bihlun Tamaylıgil, İlhan Cihaner, Eren Erdem, Süleyman Çelebi, Zeynel Emre, Özgür Karabat, Ali Şeker, Nurcan Şanlı, Gürsel Doğru, Taşkan Uysal, Sibel Özdemir, 30 Mart’ın CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Deniz Aslan, Yavuz İren, Atakan Çiftçi, İsmet Balkaya, Taner Uluğ, Safiye Yazıcı’nın yanı sıra yüzlerce Esenyurtlu katıldı. Devrimci mücadeleye yönelik sloganların atıldığı anma töreninde duygusal anlar da yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.