Dersimliler kampanyada

Dersimliler kampanyada
Van'daki depremzedeler için başlatılan "Bir Kitap da Sen Gönder" kampanyasına Esenyurt Dersimliler Derneği de "bilgi güçtür" sloganıyla katıldı.

Esenyurt Dersimliler Derneği, Van depremzedeleri için başlatılan "Bir Kitap da Sen Gönder" kampanyasına katıldılar. Topladıkları kitapları geçtiğimiz gün kargo yoluyla Van'a yollayan Esenyurt Dersimliler Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç, çağrıya sessiz kalmayan dernek üyelerine teşekkür etti.

 "SESSİZ KALAMAZDIK"

3 yıldır konteyner kentlerde yaşayan Van halkının sorunlarına devletin duyarsız kalmasını da kınadıklarını ifade eden Esenyurt Dersimliler Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç, "Biz Esenyurt Dersimliler Derneği olarak yapılan bu çağrıya sessiz kalamazdık. Van Anadolu Konteynır Kentte kalan depremzede aileler tam 3 yıldır kaldıkları konteynırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. 1 yıldır da barınma hakları için mücadele ediyorlar. Başlarını sokacakları bir evleri olsun diye çalmadıkları kapı, gitmedikleri devlet kurumu kalmadı. Çözümsüz bırakıldılar" dedi.

 HASAN BEYAZ HALK KÜTÜPHANESİ

Van'da Dev-Gençliler tarafından oluşturulan Hasan Beyaz Halk Kütüphanesi'ne yolladıkları kitapları da basın mensuplarına gösteren Kalanç, "Bilgi güçtür sözünden yola çıkarak Vanlı depremzede ailelerine sosyal bir alan yaratmaya çalışan ve kütüphanenin adına Dersim'den Van’a yardım götürürken hayatını kaybeden Hasan Beyaz'ın adının verilmesi bizim için çok anlamlıdır. Bunun için bir halk kütüphanesi kuran Dev-Gençliler‘in  çağrısına uyarak 1 hafta boyunca kampanya yürüttük. Kampanya sonucunda kütüphanemizden ve duyarlı üyelerimizin katkılarıyla toplanan bu kitapları bugün Van Hasan Beyaz Halk Kütüphanesine gönderiyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum