Dikkat ehliyetiniz yanabilir!

Dikkat ehliyetiniz yanabilir!
Ehliyet almaya hak kazanıp belgelerini teslim almayanlar için verilen süre cuma günü sona eriyor.
Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, sürücü sertifikası alanların 2 yıl içerisinde ehliyete çevirmeleri zorunlu hale getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle, 2 yıl ve daha öncesinde sürücü sertifikası alanlara, 29 Mayıs’a kadar süre verildi. Ehliyet almaya hak kazanmış ancak sertifikalarını ehliyete dönüştüremeyen sürücü adayları, yasa gereği Cuma gününe kadar sürücü belgelerini almak için başvurmaları gerekiyor.


YOĞUNLUK VAR RANDEVU ALIN!

Ehliyet alacaklara internet üzerinden randevu veren, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri yoğunluk karşısında, taleplere cevap vermekte zorlandı. Bunun üzerine, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper devreye girdi. Trafikten de sorumlu olan İl Emniyet Müdür Yardımcısı, yoğunluğa bağlı olarak vatandaşların mağdur edilmemesi ve süre aşımından dolayı kişilere hak kayıplarının yaşatılmaması için yazılı talimat verdi.

Metin Alper talimatında, “Sürücü sertifikası sahibi kimselerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi amacıyla 8 Mayıs tarihinden itibaren Trafik Tescil Büro Amirliklerince yürütülen sürücü belgesi müracaatı randevu sayısı artırılmıştır. 29 Mayıs tarihine kadar yeterli sayıda personelin sürücü belgesi müracaat hizmetlerinde görevlendirilmesi, yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle randevu alamayan kimselerin de mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda; Bilgi ve gereğini rica ederim” ifadelerini kullanıldı.
İlçe emniyet müdürlüklerine de verilen talimatla, internet üzerinden düzenleme yapılarak, yakın zamanda daha çok randevu alınabilecek şekilde düzenleme yapıldı. Personel sayısının da yoğunluğa ve talebe göre artırılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.