Dünya Süt Günü Küçükçekmece'de kutlandı

Dünya Süt Günü Küçükçekmece'de kutlandı
Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Süt Günü dolayısıyla ilginç bir etkinliğe imza attı. Sefaköy metrobüs durağında bu sabah erken saatlerden itibaren yüzlerce vatandaşa sıcak süt ve simit dağıttı.

Sütle birlikte verilen simit ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, süt tüketiminin önemine dikkat çekti. Başkan Karadeniz, ‘’Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başı süt tüketiminin yaklaşık 130 litreye yaklaşırken, bu rakam ülkemizde 25-30 litre arasında. Süt, vücudun gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan çok önemli, temel bir gıda maddesi. Bu nedenle süt tüketimi sadece bebeklik ve çocukluk değil, hayatımızın her döneminde tüketilmesi gereken bir besindir” diye konuştu.

Dünya Süt Günü etkinliği çerçevesinde dağıtılan ücretsiz süt ikramıyla ilgili görüş belirten Küçükçekmeceliler ise sütle ilgili kamuoyu oluşturucu bu ikramlarından dolayı Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederek, özellikle sağlık konularında bilgilendirici çalışmalara devam etmesini istediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.