E-5 Şirinevler Girişi 1 Yıl Trafiğe Kapanacak

E-5 Şirinevler Girişi 1 Yıl Trafiğe Kapanacak
Bahçelievler-Şirinevler minibüs terminali ve zemin altı otopark projesi hayata geçiriyor. Proje nedeniyle E-5 havalimanı istikameti Şirinevler girişi 1 yıl boyunca trafiğe kapatılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Bahçelievler-Şirinevler minibüs terminali ve zemin altı otopark projesi nedeniyle E-5 havalimanı istikameti Şirinevler girişi 1 yıl boyunca trafiğe kapatılacak. Proje kapsamında trafik akışı yan yoldan sağlanacak.

404 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler-Şirinevler minibüs terminali ve zemin altı otopark projesi hayata geçiriyor. 404 araç kapasiteli zemin altı otoparkının üstünde 65 minibüs kapasiteli bir minibüs terminali yer alacak.

CUMARTESİ GÜNÜ ULAŞIMA KAPATILIYOR

Çalışma sebebiyle E-5 havaalanı istikametinden Şirinevler girişi 21 Kasım Cumartesi günü saat 23.00'da ulaşıma kapatılacak. Araçlar E-5 Bahçelievler yan yol girişten yönlendirilecek. Çalışmanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.



Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminalinin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan proje, O-1 Karayolu üzerinde Ataköy Kavşağının hemen başlangıcında konumlandırıldı.

PROJE BİTTİĞİNDE TRAFİK RAHATLAYACAK

Bölgenin önemli odak noktalarından olan Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali'nin, hem araç hem de yaya dolaşımı açısından büyük bir rahatlama sağlayacağı öngörülüyor.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne yan yoldan gelen bağlantı yolu da proje alanının ortasında bir kavşağa dönüşecek.

13 bin metrekarelik proje kapsamında, zemin altı otopark ve üzerinde yapılacak minibüs terminali dışında kalan alan da büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek.



Proje hayata geçtiğinde; 404 araç kapasiteli zeminaltı otopark, 65 minibüs kapasiteli minibüs terminali, 3. bodrum katta 230 araçlık yarı otomatik sistemli parklanma (404 araca dahil olarak),1. ve 2. bodrum katlarda otopark kullanımına ait tuvalet, elektrikli araç şarj alanları, tesisat merkezleri, su deposu ve depolar yer alacak.

MECİDİYEKÖY İSTASYONUNDA 2. ETAP BAŞLIYOR

Öte yandan Beşiktaş-mecidiyeköy-mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonunda 2. etap başlıyor. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 23.00'dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.

Çalışmalar tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya, Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 23.00'dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.

Buna göre:

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:

Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.

2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:

- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.

3. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.

Metro Hattı Bilgi:

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor.

İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak.

Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak.

Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır.

Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor.

YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ

Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika

Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika

Alibeyköy-Taksim 12 dakika

Kağıthane-Üsküdar 26 dakika

Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5 dakika

Çağlayan-Yenikapı 14,5 dakika

Alibeyköy-Bostancı 47 dakika

Çağlayan– Üsküdar 23,5 Dakika

Ümraniye– Kağıthane 39,5 Dakika

Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy 36,5 Dakika

Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5 dakika

Beşiktaş-Kağıthane 10 dakika

Beşiktaş-Mahmutbey 31,5 dakika

Beşiktaş-Alibeyköy 12,5 dakika

Beşiktaş-Etiler 13 dakika

Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika

Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika

Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika

Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika

Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.