Ege Sabaha Kadar Sallandı! Turistler Sokakta, Şezlongda Sabahladı

Ege Sabaha Kadar Sallandı! Turistler Sokakta, Şezlongda Sabahladı
6,3'lük depremin ardından Ege sabaha kadar sallandı, bölgede saat 06.43'e kadar 95 artçı sarsıntı daha oldu. Paniğe kapılan vatandaşlar ve turistler geceyi dışarıda geçirdi, şezlonglarda uyudu.
Ege'deki 6.3 şiddetindeki deprem sonrası özellikle  Bodrum ve  Datça'da panik büyük panik yaşandı. İki ilçede yaklaşık 90 vatandaş hafif şekilde yaralandı.  Muğla Valisi  Esengül Civelek gece yaptığı açıklamada "Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi. İlk deprem sonrası 95 sarsıntı ölçüldü. Vatandaşlar ve turistler geceyi dışarıda geçirdi. Kimileri sokaklarda, kimi plajda kimi ise otellerde havuz başında uyumaya çalıştı.

EGE SABAHA KADAR SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde güncellenen bilgilere göre,  Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin ardından bölgede merkez üssü  Ege Denizi ve  Gökova Körfezi olan birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

95 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Muğla'nın  Gökova Körfezi açıklarında saat 01.31'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından aynı bölgede saat 06.43'e kadar 95 artçı sarsıntı daha oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, aynı bölgede saat 01.37'de 4.0, 01.48'de 4.4., 01.52'de 4.6, 01.54'te 4.5, 02.00'da 4.2, 02.23'te 4.5, 03.16'da 4.1, 03.53'te 4.2, 03.57'de 4.3, 04.25'te 4.1, 04.35'te 4.3, 04.38'de 4.4., 04.40'de 4.2, 05.12'de 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.
DÜN GECE NELER YAŞANDI?

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan  Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocado dün gece hurriyet.com.tr'ye çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi. Kocadon, CNN Türk'te yaptığı açıklamada ise ufak çaplı bir iki tane yangın çıktığını, elektrik kesintilerinin yaşandığını ancak can kaybı ve yaralanma başvurusunun hastanelere olmadığını söyledi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise depremi şiddetli bir şekilde yaşadıklarını, vatandaşların korkuyla sokaklara çıktığını belirtti. Uçar  Datça genelinde ilk gelen bilgilere göre can kayı ve yaralanma bulunmadığını belirtti.
YOL ÇÖKMESİ OLDU ÇOL CİDDİ HASAR BİLGİSİ ÇOK ŞÜKÜR YOK

Bodrum Belediye Başkanı  Mehmet Kocadon yeni gelen bilgileri  Hürriyet ile paylaştı: "Çok şükür şu ana kadar gelen bir can kaybı bilgisi yok. Sadece Yalıçiftlik tarafında toprak kayması ve yok çökmesi meydana geldi. Bir de  Akyarlar'da ufak çaplı makilik alanda yangın oldu. Elektrik kesintisinin nedeni de bir elektrik direğinin devrilmesinden kaynaklandı."

MUĞLA VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

CNN Türk canlı yayınında konuşan  Muğla Valisi  Esengül Civelek: "Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.
MUĞLA BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Gürün ise şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda tüm ekiplerimiz dolaşıyor. Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu. Onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler  Seydikemer'den  Bodrum'a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu.
KAYMAKAMDAN 70 YARALI AÇIKLAMASI

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Can kaybının ve ağır yaralının olmaması sevindirici. Sarsıntıdan dolayı panik yaşayıp atlayan bazı vatandaşlarda kırık vakaları yaşandı. Böyle bir depremde bunlar da normal. Yaşanan büyük sarsıntıya rağmen bazı evlerde çatlamalar var. Ancak herhangi bir yıkılma söz konusu değil. Bu büyüklükte bir sarsıntıda, binalarımızın ilçede en fazla iki kat olması büyük hasar yaşanmasını önledi. Kırsal kesimde, özellikle kerpiç yapılı ve eski evlerde kısmi göçmeler var. Gümbet'te denizin yükselmesinden dolayı su baskınları yaşandı. Ve bazı teknelerde maddi zararlar meydana geldi. Hastanelerimize yaklaşık 70 yaralı müracaat etti. Devlet hastanesinde taşıyıcı kolonlarda bir sorun yok, sadece asma tavandaki bazı plastik bölmelerde çökmeler oldu. Bu da hastalarımızda tedirginliğe neden oldu. Hastane bahçesine çıkardık hastalarımızı. Teknik ekipler hastanede inceleme yapacaklar. Bu incelemeler sonuçlanıncaya kadar da hastalarımızın tedavileri burada sürecek. Ayrıca ilçeden  Kos'a yapılan feribot seferleri de durduruldu" dedi.

BODRUM DEVLET HASTANESİ'NİN ACİL SERVİSİ BOŞALTILDI

İzmir,  Muğla,  Aydın,  Denizli,  Manisa başta olmak üzere  Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

Bu arada  Bodrum'da birçok binanın yanısıra Devlet Hastanesi'nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı.  Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü.

Büyük korku yaşayan turistlerin gece havuz başında, şezlonglarda uyuduğu görüldü.

BODRUM'DA TRAFİK SIKIŞTI

Deprem sonrası yaşanan panik havasıyla beraber çok sayıda tatilci  Bodrum'dan ayrılmak için araçlarına binerek yola çıktılar. Ancak bu durum  Bodrum'da trafiğin kısa sürede sıkışmasına neden oldu.
KİMSE EVLERE GİRMEDİ

Depremin ardından Bodrumlular ile yerli ve yabancı turistler geceyi sokaklarda ve parklarda geçirdi. Depremin hemen ardından Gümbet  İnceburun'da meydana gelen tsunamide 12 tur teknesi ile 5 balıkçı teknesi karaya sürüklenirken, onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. O anları anlatan kaptan Metin Kestaneci (40), "Teknenin kaptanıyım. Teknede uyuyordum, önce bir gürültü ardından uğultu geldi. Ne oluyor demeye kalmadan birden tekne karaya doğru sürüklendi. Tekne ile birlikte kendimizi karada bulduk. Böyle bir şöy görmedim" dedi.

"BODRUM BOŞALDI SÖYLENTİLERİ DOĞRU DEĞİL"

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu yaptığı açıklamada, "Bodrum'un deprem nedeniyle boşaldığı söylentileri çıkmaya başladı, bunlar kesinlikle doğru değil. Konuklarımız otellerinde tatillerine devam ediyor, sadece isteyenlere bahçede konaklayabilecekleri ortamlar yarattık. Evet, tedirgin olduk ama  Bodrum'da turistin boşalması diye bir şey söz konusu değil, bu tür söylentiler gerçekçi olmadığı gibi turizme de büyük zarar veriyor" dedi.

FACEBOOK'TAN GÜVENLİK BUTONU

Facebook,  Bodrum'da meydana gelen şiddetli depremin ardından 'Güvenlik Butonu' uygulamasını devreye soktu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.