Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail Korkmaz'ın düşleri için koştu

Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail Korkmaz'ın düşleri için koştu
Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz başlattığı kampanya çerçevesinde İstanbul Maratonu’na katıldı.

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polisler ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun adına kurduğu vakıfta daha fazla öğrenciye burs vermek için başlattığı kampanya çerçevesinde İstanbul Maratonu’na katıldı.

Bu yıl 38’incisi düzenlenen İstanbul Maratonu’na Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) ‘Düşlere ses ver’ kampanyasına destek veren çok sayıda kişiyle birlikte koştu. Grupla koşanlar arasında CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu da vardı.

‘Ali öğretmen olup bu çocukları okutacaktı’

30 bin lira hedefiyle başlatılan kampanyada ulaşılan miktar iki günde 50 bin lirayı bulmuş; bir öğrenciye yıllık burs bedeli olarak 2 bin 500 lira sağlayan vakıf, 20 öğrencinin bir yıllık burs ihtiyacını garantiye almıştı.

Okumak isteyen çocuklar için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen anne Emel Korkmaz, “Ali’min büyük hayalleri vardı. Ama katiller hayallerini tamamlamasına izin vermedi. Alimin yarım kalan hayallerini tamamlamak için bu koşuya hazırlanıyorum. Okumak isteyen onlarca çocuk var. Ali öğretmen olup bu çocukları okutacaktı ama okuyamadı. Bu çocukların okuması için elimden gelen her şeyi yapacağım ve Ali’nin hayalleri peşinde koşacağım” diye konuşmuştu.

 Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında dövüldüğü yerde anıldı
Kampanyaya kısa sürede çok fazla bağışın yapılmasının kendisine umut verdiğini belirten Korkmaz, “Çevremdeki duyarlı insanların varlığı beni daha da güçlendiriyor. Çünkü 19 yaşında bir çocuğu kaybetmenin acısı tarif edilmez, ben Alimin acısını hala yaşıyorum. Bu hayatta Alisiz benim adıma iyi olan hiçbir şey yok. Ama Ali gibi gençleri gelecek güzel günlere hazırlamak için yapmamız gereken çok şey var”derken, koşu için her sabah antrenman yaptığını aktarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.