En büyük kazanç dostluk ve sevgidir!

En büyük kazanç dostluk ve sevgidir!
Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehirleri arasında yer alan Gersenkirschen'den gelen heyet Büyükçekmece’de dostluk, kardeşlik ve sevgi mesajları verdi.

Gersenkirschen Dostluk Derneği Başkanı Rüdiger von Schönfetd, yardımcısı Ullrich Dening, Türk Meclis Üyesi İlhan Bükrücü ve dernek üyeleri Büyükçekmece’nin eşsiz güzelliklerine tanıklık etti.
"Dünyayı değiştirecek olan gençlerdir"
Kardeş şehirlerin gençler açısından kültürler arası diyaloga hizmet ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gençler dünya çapında önemli rol oynuyor. Dünyayı değiştirecek olan onlardır. Gençlerin aralarında kurdukları diyalog ve ilişki geleceğimiz açısından büyük önem teşkil ediyor. Her geçen gün farklı kültürlere tanıklık ederek birbirimize gelenek ve göreneklerimizi tanıtıyoruz ve en önemlisi bunları sevgiyle yapıyoruz. Bizim için en büyük kazanç dostluk ve sevgidir” ifadesini kullandı. 
“Büyükçekmece’de aile olgumuz güçleniyor”
Büyükçekmece’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Gersen Kirschen Dostluk Derneği Başkanı Rüdiger von Schönfetd, “Büyükçekmece’ye geldiğimizde dostluğumuzun, aile olgusunun oluştuğunu ve daha güçlenerek büyüdüğünü görüyoruz. 16'ıncısını düzenlediğiniz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali giderek kendisini aşan örnek bir festival. Festivalde resim ve cam sergisinin muhteşemliği ve diğer etkinliklerden çok etkilendik. Gerçekten büyüyerek gelişen bir festivaliniz var. Misafirperverliğiniz için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gersen Kirschen Büyükçekmece’yi tanıdı
Tarihi Mimar Sinan köprüsünün muhteşem mimarisiyle büyülenen Gersen Kirschen derneği, tarihi kervansarayı ve Kültür Park’ta yer alan festival alanını gezdi. Kendine özgü mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken yeni belediye binasını gezen Gersen Kirschen’liler daha önce böyle bir yapıt görmediklerini ve bu eser karşısında büyülendiklerini ifade ettiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.