Erdoğan'ı şaşırtan ödül: Bana niye verdiniz?

Erdoğan'ı şaşırtan ödül: Bana niye verdiniz?
Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Arasan, '2013 Altın Arı Ödülü'nü sektöre yaptığı katkılar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a vereceklerini açıkladı.


 Tanıtım çalışmaları kapsamında balı en iyi tanıtan ya da sektöre en çok katkı yapan kişi ve kuruluşlara 'Altın Arı Ödülü' verdiklerini anımsatan Arasan, şunları kaydetti:

"Altın Arı Ödülü, ünlü heykeltıraş Mükremin Şahiner tarafından özel olarak tasarlandı. İlk ödül çekmiş olduğu 'Bal' filmi ile birçok ödül alan ve balın tanıtımına önemli katkı koyan yönetmen Semih Kaplanoğlu'na 2011'de verilmiştir. '2012 Altın Arı Ödülü' ise Bal Ormanları Projesi'ne verdiği desteklerden ötürü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verilmiştir. Bu ödül, sektörde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin iştirak ettiği bir anket sonucunda belirlenmektedir. 81 ildeki Arıcılar Birliği'ne anket forumu gönderiliyor.

Ankette, 'Ödülü kime verelim' diye soruluyor. Anket sonuçlarına 2013 Altın Arı Ödülü de balın tanıtımına ve sektöre sağladığı katkılar dolayısı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilecektir. Ödül ile ilgili olarak İstanbul'da Feshane'de arıcılıkla ilgili yapılan bir toplantıda Başbakan Erdoğan'a bilgi verildi. Sayın Başbakanımız ödül almak için ne yaptığını sordu. Biz de katkılarını anlattık. Başbakanımız gurur ve onur duyacağını, ödül heykelciğini çok beğendiğini söyledi. Ödülü eğer gelirse 14-21 Nisan arasında bir gün yapacağımız 'Narenciye Balı Hasat Töreni'nde sayın Başbakanımıza vermek istiyoruz."
Törende bulunanlar arasında Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol'da vardı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.