Eren'den Karakaş'a ziyaret

Eren'den Karakaş'a ziyaret
Silivri Muhtarlar Derneği ve Fener Köy Muhtarı Muharrem Eren, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından Fener Köyü’nde kurulması planlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali ile ilgili, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Sayın Tülay Kaynarca ve AK Parti Sili
Silivri AK Parti İlçe Başkanlığına AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca ve İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı ziyaret eden Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fener Köy Muhtarı Muharrem Eren, köylerinde kurulmak istenen Rüzgar Enerjisi Santraline ilişkin yardım istedi. Eren, Rüzgar Enerjisine karşı olmadıkları ancak santralin kurulacağı yerdeki arazi sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyerek konuya ilişkin detaylı bilgi verdi.
Fener Köy Muhtarı Muharrem Eren’in endişelerini değerlendirerek açıklamalarda bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; “ Burada devletimizin bir yatırımı var. Bu konuda kesinlikle kötü bir durum yok. Bu konuyu farklı şekilde siyasi malzeme yapanlar, Belediye Başkanı başta olmak kaydı ile, daha önce bu işin peşinde koşan insanlardı. Bu konuda dürüst olmak lazım. Türkiye’nin bir çok doğal enerjisinin değerlendirilemediği de yine AK Parti hükümeti fark etti. Ve bu anlamda çok ciddi çalışmalar başlatıldı. Bunun bir örneklerini de Silivri’de görüyoruz. Bu konuya ilişkin Silivri’nin iş adamları da çok ciddi fizibiliteler yapmışlardı. Burada mal arsa sahiplerinin istimlak bedelleri ile ilgili mağdur olmamaları, Rüzgar Gülü direklerinin yerlerinin tespiti ve rayiç bedellerinin tespiti ile ilgili gerek şahsım gerekse Sayın Milletvekilimiz Tülay Kaynarca ilgili Bakanlık ve mercilerle görüşmelerimizi yapacağız. Bu konuda Fener Köy  ve Silivri halkının yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Çanta Mahallemiz de de benzer bir yatırım yapılıyor. Burada da aynı hassasiyeti göstereceğiz. Artık Enerji anlamında yapılacak olan bu tarz çalışmalar alışık olmamız lazım. Devletin, heba olan bu tür doğal kaynakları da ülke menfaatine kullanmamız lazım. Yoksa dışa bağımlı bir enerji kullanımı hem milletimize hem de ülkemize zarar verir. Kendi içimizde ürettiğimiz her enerji, ülke bütçesine katkı sağlayacak ve dışarıya yapılacak enerji ödemelerinin önüne geçerek daha farklı yatırımlara destek olacaktır.  Kısacası bizim amacımız bu enerji ile ilgili projelerde vatandaşlarımızın oluşa bilecek mağduriyetlerini  önüne geçmek olacaktır. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.