Esenyurt Sivaslılar Derneği hayırlı olsun

Esenyurt Sivaslılar Derneği hayırlı olsun
Esenyurt Sivaslılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, kuruluşunu tamamlayarak hizmet vermeye başladı.
Kurucu başkanlığını Esenyurt Belediyesi Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek’in üstlendiği Esenyurt Sivaslılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Hanplus İş Merkezi’nin 12’nci katında açtığı dernek binasında ilk olarak basınla buluştu. 
Düzenlenen kahvaltı programının ardından basın mensuplarına Esenyurt Sivaslılar Derneği’nin kuruluş amacından ve yapılacak faaliyetlerinden bahsedildi. Dernek Başkanı Temur Akçiçek, ‘Sivaslılar Derneğinin Esenyurt ve tüm Sivaslılara hayırlı olsun” dedi. 

“İnsanlar arasındaki en büyük sorun diyalog”
Metropollerde yaşayan insanların en büyük sorununun diyalog eksikliğinden kaynaklı olduğunun altını çizen Akçiçek, Sivaslılar Derneği olarak bu eksikliği gidermek için öncülük edeceklerinin vurgu yaptı. Esenyurt ’ta 17 bin Sivaslı’nın yaşadığını ifade eden Temur Akçiçek, ‘Bizim en büyük hedefimiz komşuluk bilincini geliştirmek yönünde olacaktır. Bu konuda ciddi çalışmalar içerisinde olmayı hedefliyoruz. Kültürel faaliyetler içerisinde olarak eğitime ağırlık vermek genç nesiller için yapabileceğimiz en iyi çalışma olacağının farkındayız’ dedi.  Sivas’ın kalkınması için metropollerde bulunan hemşerileri ve işadamlarıyla sürekli koordinasyon içinde olduklarını ifade eden Temur Akçiçek son üç yıl da İstanbul’da bulunan Sivaslılar Federasyonla birlikte ‘Tatilini Sivas’ta yap’ kampanyası düzenlediklerini ve bu kampanya neticesinde Sivas’ın ekonomisine de katkı sağlandığının altını çizdi. Başkan Akçiçek, ‘Bizlerde bu gaye içerisinde olacağız. Esenyurt Sivaslılar Derneği olarak bu yaz ayında sizlerle birlikte 1 haftalık Sivas gezisi düzenleyeceğiz ve sizlere Sivas’ımızın kültürel ve tarihsel boyutlarıyla tanıma şansı yakalayacaksınız. Hedefimizin esasında Sivaslı’nın parası Sivas’ta kalsın fikrini geliştireceğiz’ dedi.

Akçiçek; “Esenyurt gündemine damga vuracağız”
Esenyurt Sivaslılar Derneği olarak bölgedeki hemşerilerinin görüşlerini de alarak proje geliştirdiklerinin altını çizen Temur Akçiçek üye çalışmalarına başladıklarını ve kısa sürede büyük işler yapacaklarını söyledi. Dernek Merkezi için ilerleyen günlerde hemşerilerinin destekleriyle kendi yerlerini yapacaklarını ve Sivaslılara yakışır bir yer oluşturacaklarını söyledi. ‘Biz yapacağımız dernek merkezimizde eğitim alan öğrencilerimiz için kurslar vermek eğitime katkı sunmanın yanında Sivaslı gençlerimizle birlikte saz kursu gibi kültürel faaliyetlerle bölge insanımızla beraber çalışmalarımız Esenyurt gündemine damga vuracaktır’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.