Esenyurt'taki Palet Fabrikasında Çıkan Yangın Yan Fabrikalara da Sıçradı

Esenyurt'taki Palet Fabrikasında Çıkan Yangın Yan Fabrikalara da Sıçradı
Esenyurt'taki bir palet fabrikasında yangın çıktı. Yangın büyüyerek yandaki alüminyum ve tekstil fabrikalarına da sıçrarken patlamalar meydana geldi.
 Esenyurt'ta bir palet fabrikasında çıkan yangın yakındaki tekstil fabrikasına sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. Esenyurt belediye Başkanı Murat Alatepe, yaptığı açıklamada, "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Can kaybı yok." ifadelerini kullandı.

YANGIN BÜYÜYEREK YAN FABRİKALARA DA SIÇRADI

 Esenyurt Evren Oto Sanayi Sitesi'nde bulunan 3 katlı fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın bitişikteki alüminyum ve tekstil fabrikalarına da sıçradı. Yangın 2 fabrika ve 1 iş merkezinde sürüyor.

PATLAMALAR MEYDANA GELDİ

Binalarda bulunan kimyasallar nedeniyle ufak patlamaların olduğu bildirildi. Görevlilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yan tarafında bulunan iki fabrikaya da sıçrayan yangına müdahale ediyor.

"CAN KAYBI YOK"

Esenyurt belediye Başkanı Murat Alatepe, yaptığı açıklamada, "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Can kaybı yok. Yandaki iş merkezine de sıçramış durumda. Yangının çıkış noktası palet fabrikası, ahşap olmasından dolayı sıçramış" dedi.

"4 BİN METREKARE AÇIK ALANDA PALETLERDE YANGIN ÇIKTI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi. Yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtilen açıklamada, "Yangın kontrol altına alınıyor" denildi.

"98 ARAÇ VE 180 PERSONEL YANGINA MÜDAHALE EDİYOR"

Açıklamada, yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılarak, olay yerine Hamidiye AŞ'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.