ESENYURT’TA TAM DONANIMLI KURBAN PAZARI

ESENYURT’TA TAM DONANIMLI KURBAN PAZARI
Esenyurt Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçede kurulan kurban pazarında vatandaşların rahat bir şekilde kurban alış verişi yapabilmeleri için gereken tüm ihtiyaçları hazır hale getirdi.
50 DÖNÜMLÜK KURBAN ALANI KURULDU

Akçaburgaz Mahallesi’nde, Esenyurt Belediyesi tarafından 50 dönüm arazi üzerine kurulu, 250 çadırdan oluşan kurbanlık Pazar alanında 8 bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş hayvan kapasiteli ve 5 dönüm alana ise kurban kesim üniteleri kuruldu.



Belediye tarafından vatandaşlar ve kurban satışı yapacak olanlar için aydınlatma, su, yol, tuvaletler ve diğer ihtiyaçlar için hazır hale getirildi. Kurbanlık satış alanında 2 giriş kapısı ile 2 çıkış kapısı yer almaktadır.  

Kurban Bayramının 3. Gününe kadar kurbanlıklar hijyenik ortamlarda İslami usullere göre kesilecektir. Kurban Bayramı süresince 3 veteriner hekim, 2 teknik personel, zabıta ekipleri ve 10 hizmetli personel görev alacaktır. Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurban alanlarında düzenli olarak ilaçlama yapılacak.

Esenyurt Belediyesi Kurbanlık alanına gelerek kurban almak isteyen vatandaşlara veteriner hekimler tarafından kurban alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgilerde verilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.