Etkisini Sürdüren Kar Yağışı, Salı Günü Akşam Saatlerine Kadar Devam Edecek

Etkisini Sürdüren Kar Yağışı, Salı Günü Akşam Saatlerine Kadar Devam Edecek
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun yağışın etkili olduğu Büyük Çamlıca Tepesi'nde bazı vatandaşlar kar topu oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Kar yağışının megakentte Salı gününe kadar etk
İstanbul'da gece saatlerinden başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı kent genelinde etkili oluyor. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaştı.Yoğun yağış Taksim Meydanı ve çevresinde güzel manzaralar oluşturdu. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sırasında bazı vatandaşlar Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Tepesi'nde kartopu oynayarak eğlendi. Kar yağışının Salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA ETKİSİNİ ARTIRMAYA BAŞLADI

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Avrupa Yakası'nın İstanbul Boğazı'na komşu ilçelerinde ve Anadolu Yakası'nın bazı ilçelerinde başlayan kar yağışı etkisini artırmaya başladı.


KAR KÜREME VE TUZLAMA ARAÇLARI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yoğun yağış Taksim Meydanı ve çevresinde güzel manzaralar oluşturdu. D-100 kara yolunun bazı bölgelerde karla kaplandığı görülürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı kar küreme ve tuzlama araçları yoğun yağışın ulaşımı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını sürdürüyor.


VATANDAŞLAR BÜYÜK ÇAMLICA TEPESİNDE KAR TOPU OYNADI

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sırasında bazı vatandaşların Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Tepesi'ne yürüyüşe çıktığı ve kartopu oynayarak eğlendiği görüldü.


KAR YAĞIŞININ, SALI AKŞAMINA KADAR ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Salı akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle, güney kıyılarında 2-5 santimetre, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 santimetre arasında kar yüksekliği beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 karla mücadele aracını hazır tutuyor.


AKOM: SOĞUK HAVA ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), soğuk havanın çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağını, yağışların ise bu gece yarısından itibaren kuzey bölgelerden başlayarak il genelinde kar şeklinde süreceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.