Fener ve Kurfallı’da iftar yaptılar

Fener ve Kurfallı’da iftar yaptılar
İBB Açık hava iftarları kapsamında Silivri Kurfallı ve Fenerköy Mahallelerinde gerçekleştirilen iftar sofrasına oturan binlerce vatandaş aynı sofralarda buluştu.

 AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan’ın da katıldığı iftar yemeklerinde birlik ve beraberlik mesajları veridi. Özellikle Fenerköy Mahallesinde kurulan gönül sofralarına yoğun katılım gerçekleşirken, Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 EREN “ NE İSTEDİYSEK VERDİNİZ. İSTEYECEK BİRŞEY KALMADI”

Fenerköy’de kurulan gönül sofralarında açılan iftar sonrası selamlama konuşması yapan Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren,  mahallelerinde kurulan iftar softaları için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Sayın vekilim sizden her geldiğimizde köyümüz için bir şeyler istedik. Her istediğimizi de verdiniz. Köyümüzü ihya ettiniz. Ben, Başbakanımıza, size, ilçe başkanımız Metin Bey’e, eski belediye başkanlarımıza ve İBB Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Köyümüzün hiçbir eksiği kalmadı. Futbol sahamız bitti. Bundan sonra maçlarımızı kendi sahamızda oynayacağız. Futbol sahamız için Metin başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Şu anda mahallemizde hiçbir eksiğimiz yok. Doğalgazımız, alt yapımız, arıtmamız, döver biçerimiz, hububat kurutma makinemiz, futbol sahamız ve daha ne istediysek hepsi bir bir yerine geldi. Ben emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyor, Bu alanı dolduran çok değerli köylülerime de teşekkür ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.

BU SOFRALARIN SİYASET ADINA OLMADIĞINI ONLARDA ANLADI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ise Kurfallı ve Fenerköy’de yaptığı konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Karakaş Fenerköy’de yaptığı konuşmada, “ Her zaman olduğu gibi bu günde burada kurulan gönül sofralarını doldurarak yine bir rekora imza attı. Kurfallı’da bir yaklaşık 500 kişilik sofralarımız kuruldu. Birileri vakti zamanında bu sofraları eleştiriyordu. Biz 4 yıldır bunu gerçekleştiriyoruz. Ama bu gün hamdolsun gördük ki; onlarda siyaset adına değil insanlık adına  kurulan bu sofralarda kardeş olmanın ne demek olduğunu anladılar ve yapıyorlar.  Silivri de Ramazan bittiğinde toplam 71 bin kişi ile bu sofralarda buluşacağız. Salı günü Bulgaristan’da kuracağımız gönül softalarda da soydaşlarımızla buluşacağız.

Az önce muhtarımız, ‘ne istediysek verdiniz’ diyerek bizlere teşekkür etti. Bizim işimiz sizlere hizmet etmek. Sizin isteklerinizi taleplerinizi yerine getirmek. Bu manada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bir zamanlar hayal bile edemeyeceğiniz köylerde artık doğalgaz var. Alipaşa’da, Fener’de, Çeltik, Yolçatı, Gazitepe, Kadıköy’de doğal gaz kullanılıyor. Şu anda ise Küçükkılıçlı, Büyükkılıçlı ve Seymen’de doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor ve bu kış kullanılmaya başlanacak. Bizler tıpkı bu sofralarda olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece, bu ülke bu millet daha da güçlenecek ve sizlere daha çok hizmet daha hızlı bir şekilde gelecek. Sakin ola ki bu sofralarda siyaset yaptığımızı düşünmeyin. Bu sofralarda her  siyasi partiden insanlar var.

BİZİM SİZDEN TEK İSTEĞİMİZ DUA ETMENİZ

Yaptığımız onca hizmete karşı bizim sizden tek bir isteğimiz var. O da dua. Biz biliyoruz ki oruçlu insanların, yetimlerin, duaları kabul olur. Onun için  Biz sizlerden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve şehitlerimiz olmak kaydı ile Allah onların mekanlarını cennet etsin. Kim ki Türkiye Cumhuriyetinde taş üstüne taş koymuşsa, hangi siyasi partiden nereden gelirse gelsin, Allah onlardan da razı olsun. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, bize bu ikramı sunan ve her istediğimizi yerine getiren İBB Başkanımız Kadir Topbaş’dan Allah razı olsun. Bu gönül sofralarını dolduran, bu birlik ve beraberliği bizlere sağlayan sizlerden de Allah razı olsun.

DALYAN “ SİZLERE SİYASET YAPMAYA DEĞİL, GÖNÜL SOFRALARINIZA ORTAK OLMAYA GELDİK”

Fenerköy Mahallesinde gerçekleştirilen iftarda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan,  Fenerköy’ün artık mahalle olmaktan çıktığını adeta ilçeye döndüğünü söyleyerek, “ Artık burası Fenerköy ilçesi olmuş. Bu başarıda muhtarımızın çok büyük emeği var. Burada hiçbir eksiğin olmaması Muharrem Eren muhtarımızın gece gündüz bu köyün dertleri ile dertlenmesinden kaynaklanıyor” dedi. Dalyan konuşmasına şöyle devam etti; “ Bizler buraya siyaset yapmaya gelmedik. Bizler buraya sizlerle birlikte bu gönül sofralarında oruç açmaya geldik.  Bizler bu sofralarda, zengini ile fakiri ile aynı menüden yemek yiyerek, bütün komşular akrabalar bir araya gelerek oruçlarımızı açıyoruz. Bu sofralar fakir fukara sofraları değil. Bu sofralar kardeşlik, birlik, beraberlik ve komşuluk sofralarıdır. İşte ne güzel bir slogan Ramazan Paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın. İşte bizler sizlerle kardeş olmaya geldik. Bizler sizlerle paylaşmaya geldik.” dedi.

 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.