Garip Dede Dergâhı'ndan İSPARK tepkisi

Garip Dede Dergâhı'ndan İSPARK tepkisi
İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin verdiği kararla, Küçükçekmece de bulunan Garip Dede Dergâhı'nın çevresindeki alanın İSPARK'a tahsis edilmesi tepkilere yol açtı.
AKP iktidarının rant zihniyeti hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 300 yıllık tarihi Damat İbrahim Paşa Camii Külliyesi'nin çatısına otopark yaptırmasının ardından geçtiğimiz günlerde Garip Dede Cemevinin etrafındaki doğal alan İSPARK'a devredildi.

İBB'nin verdiği bu karar Küçükçekmece halkı tarafında protesto edilirken CHP İstanbul Milletvekileri Eren Erdem, Ali Şeker, Gülay Yedekçi ve HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'da Küçükçekmece, Garip Dede Cem Evi'nin yaptığı basın açıklamasında yer aldılar.

Garip Dede Dergâhı Yönetim Kurulu adına şu açıklama yapıldı:

Kentsel, Çevre ve Yerleşim Politikaları ile Bizleri Yok Saymaya Devam Ediyorsunuz

Bizleri yok sayan sistem ekonomik, sosyal ve çevre politikaları içinde de ötekileştirmeye devam etmektedir. İbadet yerlerimiz yasal statüde kabul etmeyen zihniyet yerleşim ve çevre sorunlarımızı tabi ki görmezden geliyor. Kendi emeğiyle bir araya gelerek oluşturduğumuz ibadet alanlarımız kısıtlı yaşam alanına itiliyor.

Yaşadığımız şehirlerin hiç birinde çevre tasarımı içinde inanç alanlarımıza yer verilmiyor şehirlerde sokak aralarına itildik yıkılmadık köylerimiz de cami yapıldı. Toplumsal alanda ibadet ederken yakıldık. Tüm hizmeti ödediğimiz vergilerle kendi inanç ve mezhebiniz için kullanıyorsunuz. İnancımıza ait mekanları daraltarak ve yıkarak nefes almamızı engellemeye çalışıyorsunuz.

Sizler varlığımızın farkında olmak istemeseniz de bizler doğanın toprağın kadrini bilen, inancımızı doğanın bir parçası kabul eden bir toplumuz. Kendi emeğine kendi toplumuna kendi doğasına yabancılaşan bireyler yaratamazsınız.

Bizler farklıyız ve varız

Modern hareketler, yaşamsal alanların yok edilmesiyle olmaz. Tam tersi yaşam alanlarının bireyleri özgür kılmasıyla modernlik yakalanır.
Bulunduğumuz alanda sadece Garip Dede Dergahı inanç alanı değil aynı zamanda burada yaşayan tüm halkın nefes aldığı, günlük aktivitelerini yaptığı yeşil bir alan bizler sahip çıkmasak da burada yaşayan halk davasına sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Dergahımıza gelen canlar misafirimizdir. Müşterimiz değil, bizler ve canlarımız piyasa gücü olan İSPARK’a toplumsal destek vermeyiz, bu destek sadece Garip Dede Dergahı için değil bugün Garip Dede Dergahı çevresinde yok ettiğiniz doğa, çevre, ağaç katliamı için verdiğimiz mücadeledir.

İSPARK hangi kanun ve yetkiye dayanak yeşil alanları, meydanları, sokakları işgal ediyor?

Hukuksuz işgallerine son vermelidir. Çünkü piyasa gücüne dönüşen İSPARK’ın da özelleştirilmesi an meselesi. Peki, yeşil alanlarımız kimlere peşkeş çekilecek, kimlerin rant kapısı olacak biliyor musunuz? İşte bu tehlikenin farkındayız bu nedenle: Tüm halkımızı haksızlığa, hukuksuzluğa karşı davalarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Garip Dede Dergâhı Yönetim Kurulu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.