Geceye Karayalçın da katıldı

Geceye Karayalçın da katıldı
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin geleneksel etkinlikleri arasında yer alan “Ülke Gecesi” bu yıl “Türk Gecesi” ile başladı. 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk ülke gecesinde Türkiye’nin yöresel giysi ve

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Gecesi’ne CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent KerimoğluKKTC’den Lapka Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

“Sevgi, kardeşlik ve barışın dili”


Ülke gecelerinin, festivale katılan ülkelerin gelenek ve adetlerini, kültürlerini diğer ülkelerle paylaşma imkanı tanıdığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali dünya barışına katkı sunmasının yanı sıra ülkeler arasında kültür ve sanat yoluyla sağlam köprüler kuruyor. Bu yıl dünyanın 64 ülkesinden festivale katılan 1650 genç bugüne kadar birbirlerini hiç görmemiş, tanımamış kültür ve sanat elçileridir. Festival boyunca birbirlerinin sanatlarını, kültürlerini tanıdıkça, anladıkça birbirleriyle yakınlaşıp aynı dili konuşacaklardır. Bu dilin adı da sevgi, kardeşlik ve barışın dilidir” şeklinde konuştu.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.