“Gelişmenin ve barışın reçetesi eğitimdir”

“Gelişmenin ve barışın reçetesi eğitimdir”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Fatih Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Matematik Kongresi nedeniyle Türkiye'ye gelen El Cezire Üniversitesi öğrencilerini ve Fatih Üniversitesi'nin davetlisi olan Brezilyalı 7 üniversite rektörünü yemekte a
Fatih Üniversitesi’nin organize ettiği Uluslararası Matematik Kongresi’ne iştirak eden öğrenci ve üniversite rektörlerini yemekte ağırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, konuklara misafirperverliğini gösterdi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da verilen yemekte Başkan Uzun, Uluslararası Matematik Kongresi’nin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Dünyadaki gelişme ve barışın eğitim ile sağlanacağına dikkat çeken Başkan Uzun, ilçedeki eğitim faaliyetlerine çok önem verdiklerini dile getirerek, aynı masada oturduğu Brezilyalı rektörlere, “Gerçekten bizim gibi sıcak insanlarsınız. Sizlerle bir arada olmaktan mutlu oldum” dedi.

“Eğitim Alanındaki İlişkiler Çok Önemli”

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise konuşmasında; eğitimde uluslararası alanda kurulan ilişkilerin, ekonomi alanında kurulan ilişkiler kadar önemli olduğunu ifade etti. Gelişmenin önünü açmanın bilgiden, yenilikleri keşfetmekten ve yeniliklere uyumlanmadan geçtiğini belirten Tekalan, Yurtdışındaki Türk okullarının önemine de değinerek, Brezilya ile üniversitelerarası bir ilişki kurulmadığından dolayı, Brezilyalı rektörlerin Türk okullarının yönlendirmeleriyle Türkiye'ye geldiğini dile getirdi. Tekalan, yeni kurulan ilişkilerini Brezilya'ya giderek devam ettireceklerini de belirtti.

“Yeni Projeler Üreterek, İnsanlığın Hizmetine Sunacağız”

Brezilyalı rektörler de konuşmalarında; Brezilya Hükümeti’nin eğitime büyük yatırım yaptığını, ülkedeki önemli ar-ge çalışmalarının üniversitelerde yapıldığını dile getirdi. Dünyadaki farklı gelişmeleri takip ederek ve yeni ilişkiler kurarak, hazırlanacak yeni projeleri kendi toplumları ve insanlığın hizmetine sunma hedefleri olduğunu belirten Brezilyalı rektörler, bu amaçla geldikleri Türkiye'de de farklı konularda yeni bilgiler edindiklerini aktardı. Kendilerini kendi ülkelerindeymiş gibi hissettiklerini belirten rektörler, Türk meslektaş ve öğrencilerini de Brezilya'ya davet ettiler.

Konuşmalar sonrasında ise, El Cezire üniversitesinden gelen öğretim görevlilerine çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.