Genelkurmay: 34 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay: 34 PKK'lı öldürüldü
TSK, Kandil’deki hedeflere düzenlediği operasyonlar sonucunda bugün 34 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.
11 terörist ise güneydoğunun çeşitli yerlerinde güvenlik güçlerine başvurarak teslim oldu. Türkiye’den Suriye’ye girmeye çalışan 20’si yabancı uyruklu 25 DEAŞ üyesi terörist yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kandil / Irak Kuzeyi Irak kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) hedeflerine düzenlenen hava harekâtı sonucunda toplam 34 BTÖ mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir” denildi.

TSK 24 Ağustos günü ise Hakkâri İli Şemdinli İlçesi Kepenek Mahallesi Mevkiinde, yol kontrolü yapan emniyet unsurlarının, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen El Yapımı Patlayıcıyı belirleyerek yerinde imha ettiğini bildirdi.

TSK’nın terörle mücadele kapsamında yurtiçinde gerçekleştirdiği diğer faaliyetler şöyle oldu:

-24 Ağustos günü Bingöl İli Karlıova İlçesi Kaynarpınar Jandarma Karakoluna, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist; iki piyade tüfeği ve üç adet el bombası ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.
-Hakkâri İli Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesine, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
-Şırnak İli Silopi İlçesi Habur Sınır Kapısında, güvenlik güçlerine yurt dışından gelen altı terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
-Mardin İli Kızıltepe İlçesi Şehit Çoban Hudut Karakoluna, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
-Diyarbakır İli Kayapınar Jandarma Karakoluna, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
-Hakkâri İli Şemdinli İlçesinde, güvenlik güçlerine, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.
Kilis ili Elbeyli ilçesi Kılcan Köyü Bölgesinde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu 20’si yabancı uyruklu 25 terörist yakalandı.
-23 Ağustos Pazar günü ise Erzurum İli Karayazı İlçesi Çavuşgüllü Jandarma Karakol Komutanlığına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonrası, bölgede yapılan aramalarda, bir adet piyade tüfeği, bir adet şarjör, 21 adet fişek, 30 adet boş kovan ve bir adet el dürbünü ele geçirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.