Günübirlikçiler düşe kalka kayak yaptı

Günübirlikçiler düşe kalka kayak yaptı
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, sezon başlamasına kayak pistlerinde otlar görünüyor. İşletmeciler, bir an önce kar yağmasını bekliyor. Günübirlikçiler ise karın azlığına aldırmadan kayak yapmaya çalışıyor. Toprak zeminlere çarparak s




Uzun süredir kar yağışı görülmeyen Uludağ’da kayak pistlerinde yer yer otlar ve toprak görünüyor. Oteller ise rezervasyon almaya devam ediyor. Bir çok otel, yılbaşı öncesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Ancak otel işletmeleri kar endişesi taşıyor. 

Büyük Otel Genel Müdürü Altuğ Çiloğlu, geçen seneye oranla bu yıl daha iyi kar olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Bu sezon iyi bir kar beklediklerini belirten Çiloğlu, “Ekim ayından beri bekliyoruz. Doluluklarımızın gayet iyi. Bir endişemiz yok. Kar yağacaktır. Hatta biz, kar garantisi veriyoruz. Yani buraya gelip kar bulamazlarsa, uygun bir zaman için erteliyoruz ya da paralarını iade ediyoruz.” diye konuştu.

Ağaoğlu Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı ise 18 Aralık’ta oteli açtıklarını ve hafta sonunu dolu olarak geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Yılbaşı geliyor. Satışlarımız bitti, otelimiz doldu. Yılbaşı sonrasına satış yapıyoruz şuan. Yeterince kar yok endişeleniyoruz ama bu akşam yoğun bir kar yağışı bekliyoruz."

TEHLİKEYE RAĞMEN PİSTLERDE KAYDILAR

Karın azlığına aldırmayan günübirlikçiler ise pistleri doldurdu. Her yaştan kadın ve erkekler, pistlerde kızaklarla kaydı, toprak zemine aldırmadan kayak yaptı. Toprak zeminlere çarpan kayakçılar sık sık düşmesi yürekleri ağza getirdi. Vatandaşlar, karın az olmasına rağmen eğlenmek için yeterli olduğunu belirttiler. 

GECE KAR YAĞACAK

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu gece zirveye kar yağacak. Gece saatlerinde havanın eksi 7 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Karın yarın akşama kadar yağacağı ifade edildi.

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.