Haftalardır beklenen misafir Türkiye'de

Haftalardır beklenen misafir Türkiye'de
Papa Franciscus 3 günlük ziyaret için Türkiye'de. İlk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. Atatürk'ün mozolesi önünde dua etti.
Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus Ankara'ya geldi. Papa Franciscus'i Esenboğa'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

İlk ziyaretini Anıtkabir'e yapacak olan Papa, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşmeler yapacak.

PAPA'NIN YANINDA İSTEDİĞİ SÜRPRİZ BDP'Lİ

Papa, İstanbul'daki etkinliklerine, bir süre önce kendisini Vatikan'da ziyaret eden Kırklar Meclisi üyesi, Diyarbakır Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti. Davetin kendisini memnun ettiğini belirten Demirbaş, "Kendisini tekrar Diyarbakır'a davet edeceğim. Ayrıca, bölgemizdeki durumla ilgili kendisine bir mektup vereceğim" dedi.

ANITKABİR'DE DUA

Papa'nın Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa Anıtkabir'e kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanmış ve üzerinde İngilizce "Pope Francis" yazan çelengi bıraktıktan sonra geri geri giderek, yaklaşık bir dakika anıtmezar önünde bekleyip dua etti.


Katolik aleminin lideri daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Papa daha sonra da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek ve ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek. Papa, yarın da İstanbul'a geçecek ve pazar günü akşam saatlerinde de Türkiye'den ayrılacak.

İLK AÇIKLAMA UÇAKTA

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus, Türkiye'ye geliş yolunda uçakta açıklamalar yaptı.Gazetecilere hitap eden Papa, Türkiye'nin, sınırındaki çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Teşekkür ederim" dedi.

Papa ayrıca Türkiye'den dönüş yolunda uçakta basın toplantısı yapmak üzere tekrar gazetecilerle bir araya geleceğini belirterek, 'Çok teşekkürler. İyi konaklamalar diliyorum size" diye sözlerini noktaladı.

Peder Lombardi de uçaktaki gazetecilerin çok önemli bir misyona sahip olduğunun altını çizerken, 'Sadece sizler hem Ankara hem de İstanbul'da tüm etkinlikleri takip edecek gazetecilersiniz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.