Halk isyan etti kesinti iptal edildi

Halk isyan etti kesinti iptal edildi
Su kesintisinin iptal edilmesine karar verildi.
İSKİ'nin açıkladığı ve Anadolu Yakası'ndaki 12 ilçede 4 gün su kesintisine yol açacağı belirtilen Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesisleri Trafo Merkezi'ndeki çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla durduruldu.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Topbaş, söz konusu çalışmanın su kesintisine mahal verilmeden yapılması amacıyla yeniden planlanması için İSKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi. Çalışmanın nasıl ve ne zaman yapılacağı İSKİ tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak" denildi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

İSTANBUL’un Anadolu Yakası'ndaki 12 ilçede oturanlar, haberi şaşkınlık ve tepki ile karşıladı. Bazı vatandaşlar 4 günlük su kesintisini fazla bularak bunun kaldırılmasını isterken, bazıları da şimdiden 4 günlük suyu evinde nasıl depolayacağının hesaplarını yapmaya başladı.

Sevil İleri: 4 gün susuz kalmak ne demek? Kaçıncı devirde yaşıyoruz? Umarım bunun bir çözümünü bulacaklardır.

Elif Şişik: En son 80’li yıllarda hatırlıyorum, annem sürekli bir şeyler doldururdu. Biraz geriye gitmiş gibi geldi bana. O günler geldi aklıma. Herhalde kokacak böyle olursa. Bidonları alıp dolduracağız, herhalde bilemiyorum ne yapacağımı. Veryansın etmek de pek bir işe yaramıyor. Ama söylenenle yaşadıklarımız ayrı. Ben kendimi epeyce geride hissettim '4 günlük su kesilecek' dendiğinde. Nerdeyse her gün duş alıyoruz, temizlik yapıyoruz. Herkesi etkiler. 4 gün değil '2 ay su kesilecek' deseler, 'sular kesilecek' deseler 'tüh vah' deyip kendi çözümümüzü bulmaya çalışacağız.

Bir ev hanımı: Eve gideceğim, tedbir olarak bütün bidonları dolduracağım. 2014’de Kadıköy'de bir yerde 4 gün su kesiliyorsa bilmiyorum yani. Yine vergileri artmış su faturalarını ödemeye devam edeceğiz.

Şahin Soylu: Pideciyim sabahtan akşama bulaşık yıkıyoruz. Olmazsa olmazlardan bir tanesi su bizim için. Depomuz da yok mağdur olacağız.

Nusret Aydoğdu : 4 gün çok uzun ne yapacağız bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç olmamıştı. Bidonla su dolduracağız. Bakkallardan su alacağız.

Mustafa Kopuz: 4 gün uzun bir süre damacana su taşıyacağız ama çözüm mü bilmiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.