“HESAP SORMAK BOYUN BORCUMUZ”

“HESAP SORMAK BOYUN BORCUMUZ”
CHP Esenyurt Gençlik Örgütü, Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezayı protesto etti:

CHP Esenyurt Gençlik Örgütü, Gezi protestoları sırasında Eskişehir’de polis tarafından katledilen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezanın yetersiz olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 300 Esenyurtlu’nun katıldığı protesto toplantısında “Katiller halka hesap verilecek” denildi.

 

“ALİ İSMAİL KORKMAZ, ESENYURT UNUTMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt Gençlik Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezayı protesto etti. Ali İsmail’e atılan tekmelerin unutulmaması gerektiğinin altının çizildiği açıklamada, son tekmeyi adaletten yiyen Korkmaz’ın Esenyurtlular tarafından unutulmayacağı belirtildi, “Ali İsmail Korkmaz, Esenyurt Unutmaz” denildi.

 

“BİZ BİTTİ DEMEDEN”…

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Recep Karakoç, Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir CHP Gençlik Örgütü Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Esenyurtluların katıldığı protesto gösterisini organize eden CHP Esenyurt Gençlik Örgütü Başkanı Utku Caner Çaykara, “Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek” dedi.

 

CHP ESENYURT GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI ÇAYKARA’NIN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Bugün bu ülkede 19 yaşında gencecik bir fidanın hayallerinin bedeli olan 10 yılın hesabını sormak için bir aradayız! Bugün adalet terazisi Ali İsmail kardeşimizin davasında işletilmediği için buradayız! Yüzlerce yoldaşımızla birlikte yapılan bu hukuksuzluğa göz yummamak için buradayız! Bu cezayı reva görenlerin dini, imani, vicdanı yok...

Ali İsmail´i öldürenlere verilen ceza Mersin´de polise taş atan ve toplamda 51 yıl hapse mahkum edilen 3 çocuğun cezası kadar etmiyor!

 

“BU CEZA HANGİ VİCDANI RAHATLATTI?”

Anayasada açıkça belirtilmiştir; polis sokakta yakaladıktan sonra şiddet uygularsa bu işkence cezasına girer. Daha da ileri gider, canına kastederse cezası müebbettir. Bu ülkenin bir evladını tekmelerle öldürenlerin müebbet almaları bile vicdanımızı bir an olsun rahatlatmayacakken, bu caniler en fazla 10 yıl sonra aramızda olacak.

Soruyoruz size; dün Kayseri´de verilen hükmün hukuki, vicdani, ahlaki bir dayanağı var mıdır? Bu ceza hangimizin vicdanını biraz olsun rahatlatmıştır?

Polis, hükümet, yargı üçgeni her geçen gün kıskacı daraltıyor. Ve bizler ölen kardeşlerimizin hakkını bile savunmaktan alıkonuyoruz. Yüreği yanan bir annenin feryadına bile tahammülleri yok bunların.
Erdoğan’ın “Yeni Türkiye, ileri demokrasi” dediği şey hergün bir yoldaşımızı daha katlediyor. Oysa biz hanlar, saraylar istemedik; biz şan, şöhret istemedik. Giden canımız için sadece sizden adalet istedik.

 

“KARŞINIZDA ONURUMUZLA DİMDİK DURMAYI BİLİRİZ”

Ancak kimse zannetmesin ki verilen bu ısmarlama mahkeme kararları gün gelip bozulmayacak! Zannetmesinler ki  19 yaşindaki bir fidana kıyanlara “iyi hal” indirimi vermenin hesabı sorulmayacak! Zannetmesinler ki  tekmeleriyle bir gence kıyanlardan bu tekmelerin hesabi sorulmayacak! Rezidans inşaatlarında, maden ocaklarında hayatını kaybeden işçilerimizin; hapishanelerde ölüme terk ettikleri gençlerimizin, aydınlarımızın; hayatlarının baharındaki evlatlarını kaybeden anaların, babaların gözyaşlarının hesabı sorulmayacak!

Biz ne dövmeyi biliriz, ne döverek öldürmeyi. Biz sadece davamızı biliriz ve bu dava uğrunda katledilen kardeşlerimizi… Ve sizler teker teker kardeşlerimizi katlederken karşınızda onurumuzla dimdik durmayı biliriz!

 

“TÜRKİYE’Yİ HIRSIZLARDAN KURTARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Sizler gibi asla olmadık, olmayacağız. Çünkü biz çocuklarını kaybeden, mahkeme salonu çıkışında üzerine gaz fişeği attığınız, meydanlarda “terörist” diye yuhalattığınız anaların evlatlariyiz! Burdayız işte; Gezi gençliği burada, Cumhuriyet Halk Partisi gençliği burada, yaşattığınız her zulmün hesabını soracağız.

Küçük çocuklardan, bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacak gençlerden korkan; onları katleden bu hükümetten, bu siyasilerden kurtulmak; halkımızı bu katillerden ve hırsızlardan kurtarmak boynumuzun borcudur! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.