Hocalı soykırımdır

Hocalı soykırımdır
Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle çekilen ‘Hocalının Emaneti Büyümeyen Çocuklar’ belgeselinin gösterimine katılan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, “Hocalı hukuki olarak bir soy kırımdır” dedi


Hocalı katliamının 23. Yıldönümü nedeniyle yapılan ‘Hocalının Emaneti Büyümeyen Çocuklar’ belgeselinin gösterimi Marmara Üniversitesi’nde yapıldı. Gösterime TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azerbaycan Milletvekili Dr. Azay Guliyev, Azerbaycan Parlamento Gazeteciler Birliği Başkanı Elşad Eyvazlı ve üniversitenin akademisyenleri katıldı. Gösterim öncesi bir konuşma yapan Meral Akşener, “Her ailenin bir acı hikayesi vardır. Türk milletinin aslında talihi budur. Acıların ve soykırımların üzerine inşa edilmiş bir tarihtir. Bizim büyüklerimiz bunu anlatmazlar unutmayı tercih ederler. 1915 tehcir soykırım değildir. Hocalı hukuki olarak bir soy kırımdır. Bir devlet tarafından kökünü kurutmak amacıyla öldürmeye tabi tutulduğu zaman bunun adı soykırımdır” dedi.

Parlamento adına özür diliyorum
Hocalı için “Sovyet Rusya’nın gözetiminde kurulmuş olan Ermenistan’ın yöneticilerinin kararı ile yapılmış bir katliamdır” diyen Akşener, şöyle devam etti: “ Ama hukuki olarak bir soy kırımdır. Bir kere bunda anlaşmak zorundayız. Katliam öldürmek demektir ona bir şey demiyorum. Ama sonuç olarak kardeşlerimiz öldürülmüştür. Bunun anlamı soykırımdır.” Konuşmasının devamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Hocalı katliamını yürütün komutanlardan biri olduğunu söyleyen Akşener, “Sonra Sarkisyan Cumhurbaşkanı oldu. Sonra biz ha böyle açılım yapıyoruz. Sonra açılım sebebiyle bir de bizim bir tane Ermenistan açılımımız var. Gerilim olmasın diye Azerbaycan bayraklarını getirenler yapılan maça alınmadı. Ben sizden temsil ettiğim Parlamento adına özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.