İlk dava ocakta karargâha

İlk dava ocakta karargâha
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ilk davayı komutanların rehin alındığı karargâhta yaşananlara ilişkin açması bekleniyor...
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara’da farklı davalar açılacak. 
Milliyet'in haberine göre; darbe girişiminin ardından Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bulunduğu Gölbaşı ile darbenin merkez üssü Akıncı’nın bulunduğu Kazan ilçelerini de kapsayan soruşturmalar başlatıldı.

Genelkurmay karargâhı, kuvvet komutanlıkları, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MİT, Özel Harekât Daire Başkanlığı, TRT, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Başbakanlık, İstihbarat Daire Başkanlığı gibi FETÖ’nün ele geçirmeye çalıştığı yerlerle ilgili başlatılan soruşturmalar, Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet savcılarına dağıtıldı.

4 bin 500 şüpheli

4 bin 500 kişinin şüpheli olduğu bu soruşturmalarda 3 bin 300’e yakın kişi darbenin ardından tutuklandı. Şüphelilerin kimlerle irtibatlı olduklarının olduğunun ortaya çıkarılabilmesi için HTS incelemesi, mali kaynaklarının tespit edilebilmesi için MASAK incelemeleri başlatıldı. Alınan ek ifadelerle sözde Yurtta Sulh Konseyi yapısı şekillenmeye, birçok kripto örgüt üyesi ile darbenin sivil ayağı belirginleşmeye, netleşmeye başladı. Başta Genelkurmay ile kuvvet komutanlıkları karargâhlarındaki görüntülerinin incelenmesiyle suça karışanların ortaya çıkarılması işlemi de sürüyor. Bu kapsamda 10 kişinin daha gözaltına alındığı bildiriliyor. Suçta kullanılan askeri mühimmatla ilgili inceleme devam ederken ‘atılan tek kurşunun bile hesabının sorulacağı’ bilgisi veriliyor.

‘Bitirilecek’ demişti

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin Afyon’daki kampında, “Darbeye karışmış olup tartışma olmayanların yargılaması bir an önce bitirilecek. Darbeciler, davalarda süreci uzatıyor. İşi belli olanların dosyaları biter, diğerleri de yargılaması sürer. Milletin de yargılamaları görüp bir an önce bitince ‘İşte gereken cezayı aldılar’ diyerek, rahatlaması lazım. Hainlerin hesabının görüldüğünü görmesi lazım” demişti.

İlk dava Ocak'ta

Bu kapsamda ilk davanın Ocak 2017’de açılacağı kaydediliyor. Açılacak ilk davanın, Genelkurmay Başkanı Akar’ın da rehin alınarak Akıncı Üssü’ne götürüldüğü Genelkurmay karargâhında yaşananlara ilişkin olacağı belirtiliyor. Bu davanın ardından diğer davaların peşi sıra açılacağı bilgisi veriliyor. İddianamelerle, FETÖ’nün darbe girişiminin sivil ayağının da günyüzüne çıkacağı kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.