İlk Kürtçe nikah Esenyurt’ta kıyıldı

İlk Kürtçe nikah Esenyurt’ta kıyıldı
AK Parti belediye meclis üyesi Mustafa Eralmaç’ın oğlu Feyyaz’ın nikâhını kıyan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gelin ve damada sorduğu nikâh işlem sorularını Kürtçe sorarken Vanlı olan genç çift ise “kabul ediyor musun” sorusuna “Ere ve Evet” d


Esenyurt Nikâh Sarayında Dünya evine giren Gül ve Feyyaz çifti mutluluklarını davetliler ile paylaştı.Genç çiftin nikâh şahitliğini Ak Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Selahattin Aydar ve İş Adamı Nizamettin Ağar yaptı. Eralmaç ailesinin mutlu gününe, Esenyurt belediye meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

“Ere ve Evet” diyerek cevap verdiler

Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Eralmaç’ın oğlu Feyyaz Eralmaç ve Gül Sayrım çiftinin nikâhını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bu güne kadar kıyılan nikâhlardan farklı olarak sorularına Kürtçe cevap alarak kıydı ve mutlu çifte hayatları boyunca mutluluk diledi. Kadıoğlu, gelin ve damada sorduğu nikâh işlem sorularını Kürtçe olarak da yanıltabileceğini belirtti. Vanlı olan genç çift başkanın “kabul ediyor musun” sorusuna “Ere ve Evet” diyerek yanıt verdiler.
Cüzdan geline takdim edildi
Evlilik cüzdanlarını geline takdim eden Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik çifte ömür boyu mutluluk diledi. Nikâh töreninin ardından sahne alan sanatçı Hozan Kazo ise türküleri ile davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum