İMAMOĞLU, YEREL BASINLA BARIŞ VE SEVGİ İÇİN BULUŞTU

İMAMOĞLU, YEREL BASINLA BARIŞ VE SEVGİ İÇİN BULUŞTU
30 Ağustos’ta başlayacak 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları için yerel basın mensupları ile Kuğulu Park’ta bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, festivalin bu sene Cumhuriyet ve demokrasiyi vurgulayacağından ve halkı birleştirici özelliği

3. Bölgenin yerel basın mensupları, Beylikdüzü’nde barış ve sevgi için buluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daveti üzerine Kuğulu Park’taki Basın Toplantısı’nda toplanan gazeteciler, 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın tüm detaylarını öğrenmiş oldu. 30 Ağustos’ta başlayıp 9 Eylül’de sona erecek festivalin ana kapsamı özel isimler eşliğinde Cumhuriyet ve demokrasi söyleşileri ekseninde olacak.

Başkan İmamoğlu, tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, bu yıl üçüncüsü düzenlenen buluşmaların tamamen Beylikdüzü halkının bir ürünü olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Umut ediyoruz ki ülkeyi yasa boğan olumsuz gelişmeler olmaz. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. 15 Temmuz ve sonrası yaşanan terör saldırıları üzüntü verici. Toplumun bir araya gelmesi ve kenetlenmesi çok önemli. Tek başına korku, tehdit edilme hissi insanları birbirinden uzaklaştırır, bağlarını zayıflatır. Biz de bunun aksine elbette günün anlamını kaçırmadan bir araya gelişleri kuvvetlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Milli anlar, tematik günler yaşanmalı düşüncesiyle buluşmaların oluşturulduğunu ifade eden ve İstanbul için faydalar getireceğini söyleyen İmamoğlu, tüm içeriği ile hep beraber güzel bir buluşma olmasını temenni ettiğini, Beylikdüzü’nün sıcak ve huzurlu bir ilçe olduğunu ve bunu dolu dolu hissettireceklerini ifade ederek “Siz yerel basın mensuplarının da desteği ile bu ortamın en etkileyici şekliyle halka ulaştırılacağına inanıyorum.” dedi. 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın kortejle başlayacağını ifade eden İmamoğlu, ilçenin tüm renklerinin yürüyüşte olacağını söyledi. İmamoğlu, “Buluşmalar, özellikle barış ve sevgiyi coşturmak adına organize edildiğinden tüm kitleyi kucaklıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı da Erol Evgin Konseri ile kutlanmış olacak.” dedi.

Başkan İmamoğlu ayrıca, “Bu sene geçen yıllardan farklı olarak Cumhuriyet ve demokrasi vurgusunu yapıyoruz. Çardak altı sohbetleri ile Güven İslamoğlu, İlber Ortaylı, İskender Pala, Ahmet Ümit, Emre Kongar gibi her biri değerli isimler bizlerle olacak. 15 Temmuz şehitleri ve Cumhuriyet Dönemi kadın kahramanların olduğu sergilerimiz vatandaşla buluşacak. Sporu da işin içine kattık. Beylikdüzü Voleybol İhtisas Takımı’nın Lansmanı yapılacak ve bir voleybol turnuvamız var. Toplumu bu ruha katmak ve her kitleyi buraya çekmek adına stantlar kurulacak.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.