İŞÇİLER SALDIRILARA KARŞI YÜRÜDÜ

İŞÇİLER SALDIRILARA KARŞI YÜRÜDÜ
Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta çalışan işçiler son dönemde Türkiye'nin birçok ilinde Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etmek için yürüdü.

Avcılar Marmara Caddesi girişinde bir araya gelen işçiler sık sık "Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği" sloganını attı. Çevredeki vatandaşlar, yapılan destek çağrılarına alkışlarla destek verdi. Yürüyüşte iş sağlığı ve iş güvenliği istedikleri için işten atılan Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri ve sendikal hakları için aylardır direnişlerini sürdüren Kumport Liman işçileri de yer aldı.

 

Marmara Caddesi üzerinde yapılan açıklamada konuşan, DISK / Gıda - Iş Esenyurt Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, "Suriyelilere öfke duyuyoruz. Ucuza çalıştıkları için, ücretleri düşürdükleri için, düzenimizin onlar tarafından bozulduğunu düşünüyor ve onlara nefretle bakıyoruz. Her fırsatta dışlıyor ve linç etmeye kalkıyoruz. Ortadoğu'da IŞID zulmünden kaçıp ülkemize sığınanlara biz saldırıyoruz.

Yoksulun yoksulla, işçinin işçiyle derdi yoktur. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun biz işçiler ve yoksul emekçiler birbirimize göbekten bağlıyız. Bu nedenle birbirimize değil asıl düşmanımız patronların sistemi ile mücadele etmeliyiz. Suriyelilere değil onları gerekçe gösterip ücretleri düşüren patronlara ve iktidarına tepki göstermeliyiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.