İSİFED ÜYELERİNE SEMİNER..

İSİFED ÜYELERİNE SEMİNER..
İSİFED üyesi sanayici ve iş adamları, DKTR Hukuk Bürosu'na bağlı avukatlar tarafından verilen seminerle Yeni Türk Ticaret Kanunu ve özellikle de yeni kanunun bilişim alanında getirdiği yenilikler ve yaptırımlar konusunda bilgilendirildi. Seminerde bilgi g
İSİFED tarafından 21 Şubat 2013 tarihinde Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi / Karadeniz Salonu’nda gerçekleştirilen; “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Şirketler İçin Bilişim Alanında Getirdiği Yenilikler ve Şirketler İçin Bilgi Güvenliği ve Kişisel Verilerin Korunması Politikaları” isimli seminerde İSİFED üyesi sanayici ve iş adamları DKTR Hukuk Bürosu'na bağlı avukatlar tarafından bilgilendirildi. Etkinlikte yüksek lisanslarını bilişim hukuku ve şirketler hukuku alanlarında tamamlamış olan DKTR Kurucu Ortakları Av. İlke Deniz Durna, Av. Eser Rüzgar, Av. Burak Taşçı ve Av. Batu Kınıkoğlu’nun yanı sıra, uzun yıllar İstanbul Emniyet Bilişim Şube’de görev yaptıktan sonra, mesleğine yeminli adli bilirkişi olarak devam eden Adli Bilişim Uzmanı Mustafa Sansar birer konuşma gerçekleştirdiler.
 İSİFED Başkanı Mehmet Sandal: Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği yükümlülüklere uymamanın cezai müeyyideleri oldukça ağırdır.
 İSİFED Başkanı Mehmet Sandal, açılış konuşmasında Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bilişim alanında getirdiği yeniliklerden işadamlarının yeterince haberdar olmadığını ancak konunun çok önemli olduğunu belirtti. DKTR Hukuk Büro'su avukatlarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Mehmet Sandal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 " Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun iş güvenliği ve bilişim konularında getirdiği yenilikler önemlidir. Bugün bilişim konusunu ele alacağız. Bilişim konusunda iş adamları ve sanayicilere bazı sorumluluklar yüklendi ama bunların tam olarak algılanmadığını düşünüyorum. Oysaki bu yükümlülükler oldukça önemli ve hepimiz acısından bağlayıcıdır. Yerine getirilmeyen yükümlülüklerin nedeniyle ağır cezalara çarptırılabiliriz. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşu olarak bizim üyelerimizi bu konuda bilgilendirmemiz ve uyarmamız yüklendiğimiz misyonun bir gereğidir. Bugün bilişim konulu bir seminer düzenledik. Bilişim son dönemlerde hem çok kullandığımız hem de bir o kadar yabancı olduğumuz bir konudur.  DKTR firması bu konuda uzmanlaşmış bir firma. Bize bilişim konularında bizi ayrıntılı olarak bilgilendirecekler."
 Av. Eser Rüzgar uyum sürecinde yapılması gerekenleri anlattı. 
Seminerin moderatörü olan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan İşgören, ilk konuşmacı olarak sözü Av. Eser Rüzgar’a verdi. Rüzgar; "Şirketlerin Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Uyum Sürecinde Yapması Gerekenler", "İnternet Sitesi Zorunluluğu ve Kapsamı",   "MERSİS (Merkezi Elektronik Ticaret Sicil Sistemi) Sistemi ve Dijital Şirket Konsepti" ile "Güvenli Elektronik İmza ve Elektronik Genel Kurul" konu başlıklarını içeren bir konuşma gerçekleştirerek, dinleyicilere oldukça önemli bilgiler aktardı.
 Av. Eser Rüzgar’dan sonra söz alan Av. Burak Taşçı ise "E-Defter", "E-Fatura", "E-Arşiv", "E-Ticaretin Vergilendirilmesi" ve "Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi" hakkında bilgi verdi.
 Seminerin 2. bölümünde bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunması konuları ele alındı. 
 Seminerin 2. Bölümünde ilk sözü Av. Batu Kınıkoğlu aldı. Kınıkoğlu; "Kişisel Verilerin Korunması ve Bilgi Güvenliği Süreçleri"nden bahsederken ülkemizdeki mevcut düzenlemeleri de anlattı.
 Av. Batu Kınıkoğlu'dan sonra söz alan Av. İlke Deniz Durna'nın gerçekleştirdiği konuşmanın başlığı da yine "Kişisel Verilerin Korunması" oldu. Konuyla ilgili olarak dünyadaki uygulamaları anlatan Durna, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uygulamaları da kıyasladı. Av. İlke Deniz Durna, yakında yasalaşacak olan "Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı"nın şirketlere ne gibi yükümlülükler ve yaptırımlar getirdiğinden bahsedip, alınması gereken tedbirler konusunda da bilgi verdi.
 Seminerin son konuşmacısı ise Adli Bilişim Uzmanı Mustafa Sansar oldu. Mustafa Sansar konuşmasında bilgi güvenliğinin teknik boyutlarından bahsetti ve canlı olarak gerçekleştirilen zararsız bir hackleme uygulamasıyla güvenlik açıklarının ne kadar kolay suistimal edilebileceğini katılımcılara gösterdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.