İspark'tan "100 Bin Araca 100 Bin Ağaç" Kampanyası

İspark'tan "100 Bin Araca 100 Bin Ağaç" Kampanyası
İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma seferberliğine 100 bin fidanla destek vermeye hazırlanıyor.
İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ağaçlandırma seferberliğine 100 bin fidanla destek vermeye hazırlanıyor. Proje kapsamında, İSPARK ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Türkiye'deki otoparkçılığın mimarı olarak gösterilen İSPARK, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. '100 Bin Araç 100 Bin Ağaç' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında 4 yılda toplam 100 bin fidan dikmek için harekete geçen İSPARK, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladı. 4 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında her yıl 25 bin fidan toprakla buluşturulacak.

"2015'İ SOSYAL PROJELER VE ÇEVRECİLİK YILI İLAN ETTİK"

Sürdürülebilir sosyal ve çevresel projelerle daha temiz ve yaşanabilir bir kent hayatının oluşmasına katkı sağlamaya hedeflediklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Sevinçliyiz, hayırlı olsun diyorum. Malum İSPARK büyükşehir belediyemizin bir kuruluşu. Bugün orman haftası dolayısıyla biz de '100 Bin Araç, 100 Bin Ağaç' kampanyasıyla çevreci bir kapmayla ile katkıda bulunuyoruz. İnşallah ilk hedefimiz bu sene 25 bin ağaçla katılıyoruz. Dört senenin içinde 100 bin ağacı dikmiş olacağız. Ben Orman Bölge Müdürümüz Zekeriya Mere'ye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir kampanyada bize büyük destekleri var. İSPARK 2015 yılını sosyal projelerle ilgili ve çevreci olmayı ilan etti ve onlardan birisinin bugün anlaşmasını yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"NİCE 100 BİN FİDANLARI BİRLİKTE DİKECEĞİZ"

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise, projeden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirerek, "Çok güzel bir projeyle karşınızdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zaten ağaçlandırma ve yeşillendirme konusunda çok büyük projeler gerçekleştiriyor. Biz de ormanlık sahalarda çok büyük projelere imza atıyoruz. Bugün en azından, toplumsal algı anlamında çok güzel bir örneği teşkil edecek 100 bin araç, 100 bin ağaç kampanyasını birlikte başlatıyoruz. Bu kadar yoğun bir metropolde, bu kadar yoğun araç trafiğinin olduğu, insan yoğunluğunun olduğu bir yerde yeşili bu kadar önemsemek ve yeşile bu kadar destek vermek bizim için çok önemli. Biz zaten bu çalışmaları yıllarca yapıyoruz ama belediyeler olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, kamu kurumları olsun, okullar olsun bu etkinliklerimize dahil oldukları zaman bir başka mutlu oluyoruz. Bugünkü mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün bu 100 bin fidanın temelleri atılmış olacak. Daha nice 100 bin fidanlar birlikte dikeceğiz" dedi.

İstanbul genelinde işlettiği otopark kapasitesi kadar fidan dikmeyi hedefleyen İSPARK, vatandaşların ödediği her bir otopark ücreti ile doğal yaşam destek verecek. Kanlıca ve Çatalca'da bu yıl tamamlanacak projenin ardından Orman Bölge Müdürlüğü'nün ihtiyaç kapsamında Anadolu ve Avrupa yakasında belirleyeceği arazilerde 75 bin fidanın dikimiyle proje sürdürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.