İstanbul'da dergide patlama: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul'da dergide patlama: 1 ölü, 3 yaralı
Kağıthane Hürriyet Mahallesi'nde, 6 katlı bir binanın üçüncü katında patlama meydana geldi.
Kağıthane'de, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde bu akşam meydana gelen patlamada derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 kişi de yaralandı. Emniyet ekipleri, bomba şüphesi nedeniyle patlamanın meydana geldiği binadaki incelemelerine devam ediyor.

Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan ve "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık "Adımlar Dergisi"nin ofisinde saat 19.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çökerken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olayın ardından itfaiye ekiplerinin dergi ofisinde yaptığı incelemede, derginin yazarlarından Ünsal Zor'un cesedine rastlandı.

Zor'un cesedi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Patlamada hafif yaralanan 2 kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, 1 kişi de çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BOMBA ŞÜPHESİ

Olaydan kısa bir süre sonra patlamanın meydana geldiği cadde polis ekipleri tarafından emniyet şeridiyle kapatıldı. Bomba şüphesi üzerine, olay yerine bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı. Ekipler, patlamanın meydana geldiği bina ve çevresinde inceleme başlattı.


İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Patlamanın ardından, Olay Yeri İnceleme ve Bomba imha uzmanı ekiplerin bina içerisinde ve çevresindeki incelemeleri yaklaşık 3 saattir devam ederken, Kağıthane Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri de çevrede temizlik çalışması yaptı.

İGDAŞ: PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ DAİREDE DOĞALGAZ TESİSATININ BULUNMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR

İGDAŞ, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiği "Adımlar Dergisi'nin bulunduğu dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı.
İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.