İstanbul'a zabıta 'gözaltısı'

İstanbul'a zabıta 'gözaltısı'
Polis kameraları yetmedi, zabıta da İstanbul'u gözetleyecek.
ZABITA da artık İstanbul'u kameralarla kontrol edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Müdürlüğü, "Zabıta Şehir Kontrol Sisteminin Kurulması" için ihale açtı.

İhale kapsamında insan, araç gibi hareketli nesnelerin takibini otomatik olarak yapabilen, hareketli görüntüleri algılayabilen, yeterli ışık ortamında renkli görüntü verebilen, hava koşullarına göre çalışabilen yüksek nitelikli 90 kamera alınacak. Bu kameralar şehrin 80 noktasına yerleştirilecek 8 metrelik direklere monte edilecek ve Edirnekapı ile Kartal'da oluşturulacak iki merkezden takip edilecek.

KAMERALAR ORTAM DİNLEMESİ DE YAPACAK

Kameralardan gelen görüntüler "Görüntü Duvarı Sistemi"nden takip edilecek. Kameralarda ortam sesi dinleyebilme özelliği taşıyan mikrofonlar da olacak. Bu özellik Teknik Şartname'nin "1.16" maddesinde "Kamera ortam sesini dinleyebilmesi için 1 adet mikrofon veya hat (Line) girişi desteklemelidir. Ses girişine bağlanan sesin sıkıştırılması için G.711ulaw/G.711alaw/ G.726/MP2L2 gibi ses sıkıştırma formatları menü içerisinden seçilebilir olmalıdır. Aynı zamanda 1 adet ses çıkışı bulunmalıdır.

Bu sayede kamera ile 2 yönlü ses iletimi sağlanabilmelidir" diye ifade ediliyor.
Sistemin kurulabilmesi için gerekli olan altyapı hizmetlerini de içeren 22 kalemin teslim süresi, sözleşmenin imzalanmasını takip eden 150 (Yüzelli) takvim günü olarak belirlendi. İhale, 16 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.