İstanbul’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu

İstanbul’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu
Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların ardından beklenen sağanak yağış İstanbul’da etkilil oldu. Uyarıları dikkate alan İstanbullular şemsiyelerle korunurken, itfaiye ekipleri ise olası sel ve su baskınlarına karşı teyakkuza geçirildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından havanın kararmasıyla birlikte beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde başladı. Sağanak yağışa iş çıkışında yakalanan vatandaşlar şemsiyelerle korunurken, uyarıları dikkate almayan kimi vatandaşlar ise yağmur altında ıslanmak durumunda kaldı. Yağış nedeniyle araç trafiğinde yer yer trafik oluşurken toplu taşıma araçlarına binmek isteyen vatandaşlarda durak saçaklarına sığındı. Aniden bastıran yağışın zaman zaman etkisini azaltması nedeniyle herhangi bir taşkın veya su baskınları yaşanmadı. İtfaiye ekipleri ise olası taşkın ve su baskınlarına karşı yapılacak ihbarlar nedeniyle hazır bekletildi.

HAVA TRAFİĞİNDE AKSAMA
Kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki bazı iç ve dış hat seferlerinde gecikmeler yaşandı. 

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, hava trafiğini aksattı.
Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı. Havalimanından kalkmaya hazırlanan uçaklarda da gecikmeler meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.