İşte İstanbul trafiğinin 8 kara noktası!

İşte İstanbul trafiğinin 8 kara noktası!
İstanbul'da son bir yılda meydana gelen kazaların meydana geldiği yerlerin GPS bilgileri kullanılarak İstanbul'da en çok kaza yaşanan 8 kara nokta belirlendi
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklamayla basına tanıtılan uygulamada belirlenen yerlerin tekrar "beyaz nokta"ya çevrilmesi için yol iyileştirme, denetimin artırılması gibi çalışmalar yapılacak.

KAZALAR SINIFLANDIRILDI

Trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından İstanbul’un en çok kaza yaşanan yerleri belirledi. Özel bir yazılım programı hazırlanarak kazaların meydana geldiği yerlerin dijital haritalara işlenmesi sonucu ortaya çıkan kara noktalar, istanbul’un en çok trafik kazası yaşanan yerlerini ortaya çıkardı. Hazırlanan istatistiklerde kara noktalarda meydana gelen kazalarda yayaya çarpma, arkadan çarpma, yandan çarpma gibi bölümler de sınıflandırıldı.

İŞTE İSTANBUL’UN KARA NOKTALARI

1-Kadıköy Rıhtım
2-D.100 Kozyatağı otobüs durağı
3-Büyükdere caddesi 4.levent otobüs durakları
4-İncirli otobüs durakları
5-D.100 Kadıköy Göztepe mevkii
6-Kasımpaşa, Piyalepaşa bulvarı
7-Şişli Camii önü
8-Haliç köprüsü mevkii

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Tülay Işık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kara noktaları belirlemek için kümeleme sistemiyle koordinatlarını aldık. Kazaya müdahale eden trafik ekibi elindeki gps cihazıyla kaza koordinatlarını girdiği anda program üzerine koordinatları düşüyor. Her düşen kazanın noktası toplanarak önce kırmızılaşıyor. Daha sonra bu noktalar karaya dönüyor. Biz de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yoğunluk bilgilerini aldık. Bir karayolunun belirli bir kesitinde belli bir birim zamanda ne kadar araç geçiyor, kaza başına ne kadar araç düşüyor. Bunların aritmetik toplamasını yaptık. Bu toplamda saydığım 8 noktada, ölümlü ve yaralamalı kaza noktası zirve yapmış durumda. Bu 8 noktada gerek belediye gerek karayolları ile yapacağımız ortak çalışma sonrasında gelecek yıl bu noktaların olmaması için çalışacağız."

Tülay Işık, kara nokta olarak tespit edilen yerlere dijital ekranlar konacağını ve bölgede meydana gelen kazaların nedenlerine göre "Seyir halinde cep telefonuyla konuşmayın", "Lütfen aşırı hız yapmayın", "Yüksek Kaza riski" gibi yazılarla sürücülerin uyarılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.