İstiklal Nisan'da beyaza büründü

İstiklal Nisan'da beyaza büründü
Taksim'de yağan dolu yerleri biranda beyaza bürüdü.
Meteoroloji beklenen yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, akşam saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye ve Adana'da etkisini gösterececeğini açıkladı. Saat 12:30 sıralarında İstanbul'un yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak yağmur etkili oldu. Taksim'de yağan dolu yerleri biranda beyaza bürüdü. 23 Nisan'da ise hava durumu Türkiye genelinde rüzgarlı ve yağmurlu olacak.


Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında hissedileceği İstanbul'ta ise hava durumu bulutlu ve sağanak yağışlı olacak.
DOLU TAKSİM'İ BEYAZA BÜRÜDÜ
İstanbul Beyoğlu'nda saatler tam öğle vaktini 12:30'u gösterdiğinde hava aniden karardı. Akşam üzeri karanlığı andıran hava bir kaç dakika sonra patladı. Gök gürültüsüyle birlikte şiddetli dolu yağmaya başladı. Doludan kaçan vatandaşlar saçak altlarına saklandı. Bazı vatandaşlar da cep telefonlarını çıkarıp bu özel anı görüntüledi.
İSTİKLAL CADDESİ BOŞALDI
Günün her saati kalabalık olan Beyoğlu İstiklal Caddesi yağışın şiddetiyle boşaldı. Vatandaşlar doludan korunmak için saçak altlarına saklandı. Bazıları hırkaları, bazıları buldukları poşetleri kafalarına geçirerek korunmaya çalıştı. Dolu o kadar etkili oldu ki, yağmur olasılığına karşı yanlarında şemsiye bulunduran vatandaşlar bile etkilendi. Araçların üzeri beyaza büründü. Bir süre sonra da İstiklal Caddesinin zemini tamamen beyaz oldu. Kar yağışına andıran sıklıkta yağan dolu kışı aratmayan görüntüler ortaya çıkardı. Dolunun bir süre sonra erimesiyle zemin suyla kaplandı.
ŞİŞLİ DE DE BENZER MANZARA
Şişli'de de kısa süreliğine yağan dolu araçların üzerini beyaza boyadı. Yol kenarlarında ise dolu birikintileri oluştu. Nisan ayında dolu yağışını sürpriz olarak değerlendiren vatandaşlar yağan dolulardan kartopu yaptı.
23 NİSAN'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
23 Nisan Türkiye genelinde soğuk rüzgarlı ve yağmurlu geçecek. İstanbul, rüzgarlı ve yağmurlu, sıcaklık 13 derece olacak. Ankara kuvvetli rüzgarlı, 10 derece ve bulutlu; İzmir bulutlu, hissedilen sıcaklık 16 derece olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.