KAÇAK ET TACİRLERİNE ZABITA BASKINI

KAÇAK ET TACİRLERİNE ZABITA BASKINI
Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından vatandaşları zehirlemek isteyen kaçak et tacirlerine gece operasyonu yapıldı.

Esenyurt ’ta Kurban Bayramı öncesinde merdiven altı imalathaneyi andıran kaçak et deposundaki piyasaya satılmak üzere 500 kg çürümeye yüz tutmuş ve kokmuş et Esenyurt Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından el konularak imha edildi. İşyeri sahibi hakkında gerekli cezai işlem başlatıldı.  


Halkın sağlığını hiçe saydılar…

Zabıta merkezine gelen ihbar ile baskını gerçekleştiren ekipler tarafından, belirtilen adreste çürümüş ve kokmuş kıyma, parça et, iç yağı, kemik parçaları ve sakatat, çekyatların altına poşetler ile istiflenmiş 500 kiloya yakın bozuk et tespit edildi.

Şikayet üzerine önceki gün yapılan gece baskını ile Esenyurt İnönü Mahallesinde kaçak et üretimi yapan hijyen ve sağlık kurallarına aykırı olan işyeri ruhsatsız faaliyet ve bozuk gıda üretmekten dolayı süresiz mühürlenerek ticaretten men edildi. İşyeri sahibi olan S.H ise emniyet ve zabıta ekiplerinin düzenledikleri tutanak ile Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.


Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü halkın sağlığı ve refahı için 7/24 çalışma esasına uygun faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.